VOKien vedenkulutus ihmetyttää: 211 litraa vuorokaudessa per asukas

Perussuomalaisten kansanedustaja Kari Kulmala on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen vastaanottokeskusten valtavasta vedenkulutuksesta.

Kulmala kertoo saaneensa keväällä 2016 yhteydenoton vesialan yritykseltä, jolla oli käytössään vedenkulutuksen laskelmat 42 vastaanottokeskuksesta.

Keskimääräinen vedenkulutus niissä oli 211 litraa per asukas vuorokaudessa. Yhteiskulutus oli 45 710 kuutiota kuukaudessa. Veden hinta vastaanottokeskuksissa oli Kulmalan mukaan sen hetkisen hinnan mukaan 259 632 euroa kuukaudessa ja vuodessa noin 3 115 583 euroa.

Suomalainen kuluttaa vettä päivässä keskimäärin noin 150 litraa.

Kulmala kysyy, aikooko hallitus ryhtyä toimiin vedenkulutuksen vähentämiseksi.

– Vastaanottokeskuksista myönteisen päätöksen saaneet turvapaikansaajat menevät jatkossa kuntien vuokra-asuntoihin. Mikäli muun muassa vedenkulutusta ei ole heille opastettu, runsaan vedenkulutuksen maksavat lopulta kaikki kuntalaiset, Kulmala valistaa.

Lähde: Karjalainen

10 thoughts on “VOKien vedenkulutus ihmetyttää: 211 litraa vuorokaudessa per asukas

  • 6.6.2017 at 10:38
    Permalink

    Niin että 60 litraa juovat päivässä vettä, melko jano tuntuu olevan

    Reply
  • 6.6.2017 at 10:58
    Permalink

    Kulmalan kysymys on eduskunnassa on täysi turha. ”Aikooko hallitus…”. Koko populismi-puheenvuoron pystyy helposti kiertämään vastaamalla ”Kyllä”. Mutta se ei sisällä mitään konkreettisia tekoja. Kulmalakin on sen verran kokenut politikko että ei uskalla suututtaa aateveljiään kyselemällä vaikeita tai kysymyksiä jotka velvoittaisivat mihinkään. Jatkossa saattaa olla että ollaan samassa työpöydässä ja silloin ei ole varaa vihamiehiin.

    Kulmalan olisi ptänyt kysyä:”Mitkä ovat ne toimet joilla saadaan vedenkulutus vastaamaan keskiarvo-suomalaisen vedenkulutusta ulkomaalisten keskuudessa”.

    Reply
  • 6.6.2017 at 12:07
    Permalink

    Lukija kynästä vastaanottokeskuksissa jutussa oli aivan hyvä selitys: Vastaanottokeskuksissa solmitaan monenlaisia suhteita myös paikallisen väestön kanssa. Tilipäivänä monin paikoin viina virtaa ja taksi kuljettaa turvapaikanhakijoita ravintolaan. Osaan vokeista on myös pesiytynyt paikallisia naisia ja naispuolisia avustustyöntekijöitä jotka jakavat omaa tavaraansa auliisti asunnosta toiseen
    Tuosta syntyy kaikenlaista pyykkiä.

    Reply
  • 6.6.2017 at 13:31
    Permalink

    Kannattaa meidän muiden säästää ja kituuttaa kaikesta että tänne änkeävät miljardit afrikanihmeet saavat kuluttaa mistään piittaamatta. Äänestetään päälle vihreitä jotka tätä luonnottonvastaisuutta kiivaimmin ajavat.

    Reply
  • 6.6.2017 at 14:41
    Permalink

    Menee mullakin yli tuon varmasti. Eihän tuo oo kuin kylpyammeellinen myös pyykinpesu vie vettä.

    Reply
  • 6.6.2017 at 15:03
    Permalink

    Kun ei oo paljon vaattehia. Pesee useammin.

    Reply
  • 6.6.2017 at 15:11
    Permalink

    Onko niillä kamelit mukana?

    Reply
  • 6.6.2017 at 17:38
    Permalink

    Tarvitaan paljon lisää vedettömiä pisuaareja kompensoimaan matujen veden tuhlausta.

    Reply
  • 6.6.2017 at 18:08
    Permalink

    Huonohan öljyssä on kylpeä ja aavikon asukkaiden on muutenkin nuukailtava vedestä. Suomessa sitä kun on vielä yllin kyllin ennen kuin Nestle ja Coca-Cola omistavat ja pullottavat kaikki pohjavedet, on luonnollista että sitä silloin kulutetaan runsaammin kun vedestä ei ole puutetta. Se on ihan sama jos suomalainen saisi ilmaista viinaa yllin kyllin, tuskinpa monikaan pullonsuuhun sylkisi.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.