Monet isot yhtiöt eivät enää mainosta YouTubessa vihapuhevideoiden takia

YouTube-videopalvelun omistava Google menettää mainosrahoja vihapuhevideoiden takia, kertoo CNN. Viimeisimpänä lentoyhtiö Etihad Airways, hotellibrändejä omistava Marriott ja ruokalähettipalvelu Deliveroo ovat vetäneet mainoksensa pois YouTubesta. Syynä mainitaan se, että yhtiöiden mainoksia on ollut vihapuhevideoiden yhteydessä. Etihad Airways sanoo tiedotteessa olevansa tyrmistynyt videoista, joiden yhteydessä sen mainoksia on ollut.

”Sisältö on ollut vastenmielistä ja hyvin järkyttävää. Googlen ja muiden mediayhtiöiden pitää ratkaista ongelma”, lentoyhtiö peräänkuuluttaa tiedotteessa.

Marriot kertoo lopettaneensa mainosten näyttämisen YouTubessa Britanniassa toistaiseksi varmistaakseen, ettei sen mainoksia näy epäsopivien videoiden yhteydessä. Deliveroo kommentoi tunnelmia todella huolestuneiksi. Deliveroo on ottanut mainoksensa pois YouTubesta, kunnes YouTube ryhtyy paremmin kontrolloimaan videoiden sisältöjä sekä suojelemaan katselijoita ja mainostajia.

Google on ollut viimeiset kuukaudet yhä kasvavien paineiden alla, kun yli kymmenen organisaatiota on ilmoittanut ottavansa mainoksensa pois samoista syistä.

The Timesin mukaan myös esimerkiksi Mastercard, Johnson & Johnson ja New Balance ovat vetäneet mainoksensa pois YouTubesta.

Niin ikään Britannian työväenpuolue Labour on vetänyt mainoksensa pois YouTubesta.

YouTube kertoo ryhtyneensä toimiin ongelman takia.

”Olemme selvittäneet kattavasti mainostuskäytäntöjämme ja tehneet viime viikkoina merkittäviä muutoksia. Nykyään annamme organisaatioille entistä paremmat mahdollisuudet valita, missä niiden mainoksia näkyy”, Googlen tiedottaja valaisee.

YouTube myy yrityksille mainosaikaa, jotta yritysten mainokset näkyvät ennen YouTubeen ladattuja videoita. Mainostajat eivät voi kuitenkaan suoraan valita, mihin niiden mainokset sijoitetaan. Ne voivat kuitenkin valita erilaisia kohderyhmiä mainoksilleen.

Lähde: MT

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.