Uusissa Suomi-emojeissa teemoina Ahvenanmaan lippu, pohjoismainen yhteistyö ja kesän kutsu

Suomi on tänään lisännyt kuusi uutta emojia huippusuosittuun Suomi-emojien kokoelmaansa.

9. kesäkuuta on Ahvenanmaan itsehallintopäivä. Ahvenmaan saaristossa on 29 000 asukasta ja se kuuluu Suomeen, mutta on sopimuksella määrätty itsehallintoalueeksi, jota kansainvälisesti pidetään onnistuneena esimerkkinä.Yhdessä uusista Suomi-emojeista on Ahvenanmaan lippu.

Pohjoismaisia värejä on myös toisessa uudessa emojissa, jonka nimi on Nordic Family. Suomella, jota usein kutsutaan Suomi-neidoksi, on yhteinen kulttuuri ja pitkä historia muiden Pohjoismaiden/Skandinavian maiden kanssa. Kuten perheissä yleensä, maiden välillä on ystävällismielistä kilpailua. Tämän ansiosta ne kaikki ovat kansainvälisissä vertailuissa kärkisijoilla. Tämä voi tietysti osaltaan johtua myös pohjoismaisesta yhteistyöstä.

Keveyttä ja suloutta: Kesä kutsuu

Suomen kansallislintu laulujoutsen palaa Suomen rannoille joka kevät, ja nyt se on saanut myös oman emojinsa. Joutseneen liitetään keveys, sulous, kestävyys ja ikuinen rakkaus. Keveyttä, rakkautta, suloutta ja ehkä myös kestävyyttä kysytään myös kesän lavatansseissa.

Kahden muun emojin aiheina ovat järjestöt ja koulutus. Suomessa on 70 000 kulttuuri- ja vapaa-ajan järjestöä, jotka luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta. Yksi suosituimpia ovat kuorot, joista löytyy jokaiselle jotakin: nuorisokuoroja, sekakuoroja, naiskuoroja, mieskuoroja, hengellisen musiikin kuoroja, yliopistokuoroja, ammattiliittojen kuoroja ja jopa laulutaidottomien kuoroja.

Suomen koulutusaiheinen emoji herättää ensimmäisen koulupäivän aiheuttamat tunteet. On jännitystä, innostusta, uusien ystävien saamista ja uusien asioiden oppimista.

Suomi-emojeista yleisesti

Suomesta tuli vuoden 2015 joulukuussa ensimmäinen maa, joka on julkaissut oman kansallisten emojien kokoelmansa. Emojit julkaistiin osana Suomen ulkoministeriön ThisisFINLAND.fi -maakuvasivustolla julkaistua joulukalenteria. Kokoelmaan lisättiin joukko kesäaiheisia emojeita suomalaisuuden päivänä toukokuussa 2016 ja kuusi arktista emojia saamelaisten kansallispäivänä helmikuussa 2017, ennen Suomen kaksivuotista Arktisen neuvoston puheenjohtajuutta, joka alkoi toukokuussa 2017.

Suomen emoji-kokoelma on ollut suurmenestys ulkomailla. Kokoelma on saanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja, ja se on tavoittanut noin 240 miljoonaa ihmistä perinteisen ja sosiaalisen median kautta.

”Alun perin Suomi-emojeilla haluttiin osoittaa, että Suomi ei ole pelkästään maa, jossa kaikki toimii, vaan että elämä täällä voi olla myös hauskaa. Lisäksi Suomi on digitaalisesti fiksu maa”, toteaa ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Theman.

”Olemme saaneet valtavan määrän erilaisia palkintoja, yhteydenottoja ja yhteistyöehdotuksia esimerkiksi emojien kaupallisesta käytöstä. Tämä on ollut todella hauska lisä kaikkeen siihen, mitä teemme mottomme puitteissa: Things you should and shouldn’t know.”

Finland emojis -sovelluksessa on nyt 62 emojia, jotka ovat ladattavissa App Store- ja Google Play -sovelluskaupoista ilmaiseksi. Emojit voi ladata kaikille laitteille myös kuvina osoitteesta finland.fi/emoji tai osoitteesta Suomi-työkalupakista (toolbox.finland.fi). ThisisFINLANDin emoji-sivulla on myös lyhyt kuvaus jokaisesta emojista. Emoji-kuvaukset julkaistaan tavanomaisten sivuston kielten (arabia, englanti, espanja, kiina, portugali, ranska, saksa ja venäjä) lisäksi myös japaniksi, sillä emojit ovat Japanista lähtöisin oleva symbolikieli.

Suomi-emojit ovat emojitarroja, jotta ne näyttäisivät kaikilla päätelaitteilla samoilta. Unicode-konsortio on hyväksynyt Suomen kaksi aiemmin ilmestynyttä Suomi-emojia (sauna ja villasukat) osaksi Unicode-näppäimistöemojeita. Ne tulevat käyttöön kaikkien laitteiden emojinäppäimistöihin, kun päätelaite- ja sovellusvalmistajat ovat päivittäneet omat emojikokoelmansa, todennäköisesti loppukesällä 2017.

Tämä on viimeinen päivitys Finland emojis -kokoelmaan. Suomi-emojit on suunnitellut yhdessä ulkoministeriön kanssaArt Director Bruno Leo Ribeiro.

Lähde: Valtioneuvosto

One thought on “Uusissa Suomi-emojeissa teemoina Ahvenanmaan lippu, pohjoismainen yhteistyö ja kesän kutsu

  • 9.6.2017 at 14:59
    Permalink

    ..ttu mitä p…aa veronmaksajien rahoilla. Ihan oikeasti. Onko päättäjiltä kadonnut järki kokonaan? Onko viher-vasemiston lässytys mennyt näin phasti läpi?

    Toimitetaan muistisairaille vanhuksille kylmää ruokaa viikko etukäteen Ruotsista kun säästetään siinä lämmityskulut. Mutta näihin lasinlääpintä-kotkotuksiin laitetaan rahaa niin että sillä saisivat vanhuksemme lämpimät ruuat.

    No, on tässä se hyvä puoli että nämäkin lässyttäjät ja projektikoordinaattorit vanhenevat aikanaan. Sitten nekin syövät sitä kylmää vesikeittoa ja ovat koko päivän siinä samassa paskaisessa vaipassa kun valtiolla ei ole rahaa eläkeläisten hoitoon. Mutta itselleenhän sika hallaa tekee kun kaukalonsa kaataa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.