Puolustusvoimien työntekijän epäillään myyneen anastettuja räjähteitä verkossa

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella on tutkinnassa tapaus, jossa Puolustusvoimien työntekijän epäillään myyneen työnantajaltaan anastettuja räjähteitä ja räjähdetarvikkeita. Poliisi pääsi epäillyn perään oman rikostiedustelun perusteella. Epäilty oli kaupannut anastamiaan tarvikkeita Tor-verkossa, jota poliisissa tarkkaillaan.

Poliisi suoritti maanantaina 5.6.2017 Vantaalla niin sanotun valeoston, jonka yhteydessä epäilty, vuonna 1978 syntynyt mies, otettiin kiinni ja hänen hallustaan löytyi kaksi kiloa räjähdysainetta, yli 700 patruunaa ja erilaisia räjähdetarvikkeita. Hän on kuulusteluissa myöntänyt anastaneensa ja myyneensä räjähteitä, räjähdetarvikkeita ja patruunoita. Tässä vaiheessa esitutkintaa ei vielä tiedetä, onko epäilty toiminut yksin. Poliisi epäilee samaa henkilöä myös toisesta vastaavanlaisesta tapauksesta. Poliisi on takavarikoinut kaikki myynnissä olleet räjähteet ja räjähdetarvikkeet.

Miestä epäillään tällä hetkellä törkeästä varkaudesta, räjähderikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja törkeästä palvelusrikoksesta. Rikosnimikkeet saattavat vielä muuttua esitutkinnan edetessä. Itä-Uudenmaan poliisilaitos tutkii rikoksia yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa.

Lähde: Poliisi

One thought on “Puolustusvoimien työntekijän epäillään myyneen anastettuja räjähteitä verkossa

  • 12.6.2017 at 15:17
    Permalink

    No niin. Ja kuka idiootti vielä luulee että TOR ”turvaa liikenteen”? Niin kauan kun tcp-ip liikenne pohjaa kahden mac-osoiteen väliseen liikenteeseen, on aivan sama mistä ip-numerosta data tulee. Seuranta ja pominta pistetään mac-osoitteelle ja se pomii joka ikinset tcp-paketin ja avaa sen selkokielisenä.

    Turha kuvitella että tietokoneella voisi siirtää dataa salattuna tai piiloutua muun liikenteen sekaan. Se joka näin luulee pettää itseään.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.