Viileä kevät myöhästytti mustikan kukintaa

Viileä kevät on myöhästyttänyt mustikan kukintaa parilla viikolla Luonto-Liiton kevätseurannan perusteella. 

Liiton mukaan mustikan kukinta on reippaasti myöhässä  ja tällä hetkellä se kukkii vain Etelä-Suomessa. Havaintojen mukaan mustikan kukinta on aluillaan Keski-Suomessa ja Kuopiota pohjoisemmasta ei ole havaintoja, kertoo Luonto-Liitto tiedottessaan.

Kukinnan onnistuminen lupaa hyvää satoa ja siksi sitä seurataankin nyt hyvin tarkasti eri puolilla Suomea, kerrotaan Luonto-Liitosta. Muiden kukkivien kasvien kukinta on myös myöhässä.

Asiasta uutisoi: yle

 

One thought on “Viileä kevät myöhästytti mustikan kukintaa

  • 12.6.2017 at 15:26
    Permalink

    Mutta luontoliitto ei osaakkaan kertoa miksi myöhäinen kukinta lupaa hyvää satoa. No siksi että pölyttäjät, kuten mehiläiset, eivät lennä alla +10 asteen lämpötilassa. Sen sijaan puut ja pensaat kukkivat jo +5 asteessa. Ja kun tiedetään että esim. mehiäisten kehitys toukkavaiheesta pölyttäjiksi kestää 6-7 viikkoa siitä hetkestä kun ne saavat siitepölyä, niin ymmärretään miksi myöhäinen kevät tuo pölyttäjät ja kukinnan kohdilleen.

    Yleinen harhaluulo on että puut ja pensaat pitävät ”välivuosia” sadoissaan. Totuus on se että aikainen kukinta on ajanut mehiläisten kehitysvaiheen ohi. Ja kun mehiläiset olisivat kerääjinä, ei olekkaan enää mitä kerätä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.