Oliko persujen hajoittaminen koko hallituksen operaatio?

Turun Sanomissa 03.06. julkaistu artikkeli ennakoi persujen sisäistä ”jytkyä” l. Jyväskylän puoluekokouksessa tapahtunutta vallanvaihtoa. Lehti kertoo saaneensa tietonsa hallituksen sisäpiiristä.

Mikäli ennakkotieto osoittautuu todenperäiseksi, Timo Soinin, Sampo Terhon, Simon Elon, jne. uutta eduskuntaryhmää on suunniteltu yksityiskohtaisesti korkealla tasolla Perussuomalaisten puolueen ulkopuolella.

Tämä tarkoittaa että Keskustan ja Kokoomuksen johto ja Timo Soinin lähipiiri ovat muodostaneet ryhmittymän, joka on tehnyt persujen sisäisiä asioita koskevia päätöksiä, mahdollisesti jo aiemminkin. Tälläkertaa heidän asiansa olisi siis ollut Perussuomalaisten jäsenistön mahdollisen epäsopivan tahdonilmauksen sivuuttaminen ja mitätöiminen.

Kaikkien puolueiden säännöissä ylin päättävä elin on puoluekokous, so. kokoukseen kokoontuneet jäsenet tai jäsenten valitsemat edustajat. Onko Perussuomalaisten puoluedemokratia nyt sivuutettu?

Tarkastelemme:

Turun Sanomat kirjoitti 03.06.2017:Tapahtunut 11.06. jälkeen:
”Suomen hallituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa.”Toteutunut. Oma eduskuntaryhmä, ”Uusi Vaihtoehto”, muodostettiin.
 ”Jos Halla-aho valitaan perussuomalaisten puheenjohtajaksi, kokoomus todennäköisesti ilmoittaa, että se ei tee hallitusyhteistyötä Halla-ahon johtaman puolueen kanssa.” Sipilä ja Orpo yhdessä ilmoittivat. Toteutunut.
 ”Kokoomuksen siirron jälkeen pääministeri Sipilän olisi muutettava hallituspohjaa.” Ei toteutunut.
 ”Halla-ahon perussuomalaisista irtisanoutuva ryhmä koostuisi ainakin noin 20 kansanedustajasta. Toteutunut. 20 perussuomalaista kansanedustajaa todellakin perusti oman ryhmän. Myöhemmin siihen liittyi vielä yksi, joka kertoi olleensa tietämätön eroamisesta päättäneestä palaverista. Turun Sanomilla oli täsmällinen tieto.
 ”Eduskuntaryhmän jakautuessa Soini ja Niinistö voisivat todennäköisesti jatkaa ministereinä, vaikka Halla-aho olisi valittu perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Myös tästä on keskusteltu hallituksessa.” Toteutui sellaisenaan.

Turun Sanomat 03.06.2017.

Ennuste siis pääosin toteutui ja näyttää perustuneen aitoon sisäpiiritietoon. Turun Sanomat oli tietänyt kertoa myös, että Jussi Halla-ahoa tullaan moittimaan hänen viime vuosituhannella kirjoittamistaan blogi-päivityksistä. Sekin ennakkotieto toteutui.

Tapahtunut antaa hyytävän kuvan suomalaisesta puoluepolitiikasta: Mihin me enää äänestyksiä ja vaaleja tarvitsemme, kun herrat päättää kabineteissa kaiken valmiiksi, ja jos äänestäjät/puoluejäsenet päättää muuta, sen mitätöimiseksi tempaistaan esiin mittava operaatio jossa kaikki poliittiset vaikuttajat ovat mukana puoluekannasta riippumatta.

Perussuomalaisista eroneilla on toisenlainen tulkinta: Heidän mukaansa eropäätös syntyi vasta puoluekokouksen päätösten jälkeen:

– Ei kukaan järkevä ihminen lähde ajatuksesta, että me jakaannumme. Kyllä Sampo Terhon kannattajat lähtivät siitä, että puheenjohtajavaali on voitettavissa. Irtaantumisprosessi syntyi vasta tilanteen jälkeen, sisäpiiriläinen kertoi IS:lle.

Soinilaiset myös kiistävät, että he olisivat sopineet keskustan ja kokoomuksen kanssa perussuomalaisten hajottamisesta ja hallitustaipaleen jatkamisesta. – Ei tällaisesta pysty kirjoittamaan käsikirjoitusta. Eikä tässä olleet hallituskumppanit millään lailla mukana. Tämä oli meidän oma juttu, soinilainen vakuutti.

Tarkemmin Ilta Sanomissa 14.06.2017. ”Meidän oma juttu” on kuitenkin yhtenevä jo viikkoa aiemmin kerrotun kanssa.

Perussuomalaisten jäsenistölle on nyt tarjottu harvinaisen perusteellinen politiikan oppitunti, -ja korkealta tasolta. Kokoomuksen ja Keskustan jäsentenkin ehkä kannattaisi ottaa tapauksesta oppia, ja pitää opittu visusti mielessään. Heidän omat johtajansahan olivat paljastuneessa konspiraatiossa yhtä syvällä, kuin Timo Soini.

Hauskana loppuanekdoottina Iltiksen uutinen Juha Sipilän turhasta lentomatkasta tapaamaan Sauli Niinistöä Naantaliin: Ilta Sanomat 13.06.2017. Hän oli kovasti yllättynyt, kun kesken matkan jättämään hallituksensa eroilmoitusta presidentille kuuli Perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajonneen. Eikö Sipilän avustajat olleet antaneet hänelle 03.06 Turun Sanomien artikkelia päivittäisessä media-yhteenvedossaan?

Dramatiikkaakaan ei puutu:

Sipilä oli ehtinyt lentää Helsingistä Turkuun ja oli jo autossa matkalla Naantaliin. Kesken automatkan Sipilä sai puhelun Simon Elolta ja teki u-käännöksen.

”Leipäjonoja ja sirkushuveja.”




4 thoughts on “Oliko persujen hajoittaminen koko hallituksen operaatio?

  • 14.6.2017 at 17:02
    Permalink

    Ylewatch-blogisti otsikoi koskien persujen loikkariryhmää ”Häpeällinen mutta kenties välttämätön näytelmä”

    Artikkelin lopussa todetaan:

    ”Fakta on että yli 60 prosenttia suomalaisista ei ottaisi lisää maahanmuuttajia. Toisaalla sisäministeriön Vaasan yliopistolla teettämä tuore mielipidetutkimus kertoo, että

    Vastaajista 76 prosenttia oli ”eri mieltä” tai ”vahvasti eri mieltä” väitteestä, että kielteisen päätöksen saaneella turvapaikanhakijalla on oikeus jäädä oleskelemaan Suomeen. Sen sijaan 78 prosenttia [vastustajia vain 6%] vastaajista oli samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että viranomaisten tulee palauttaa ne kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat, jotka eivät poistu maasta vapaaehtoisesti.
    Muukalaisinvaasion kärjistyessä ja terrorismin rantautuessa myös tänne nuo luvut kasvavat tuosta vielä reippaasti. Koska porvaripuolueet, soinilaispetturit ja mädätystä kiihdyttävät punavihreät eivät tee haittamaahanmuutolle mitään, alkavat kansalaiset etsiä ensin ratkaisua sellaisesta eduskuntapuolueesta, joka on valmis puolustamaan kansan olemassaoloa ja sen turvallisuutta. Mikäli tilanteeseen ei edellenkäään saada muutosta alkaa liikehdintä kaduilla.

    Suomalaisvihamieliset samppanjasosialistit voivat nyt poksautella pullojaan, mutta monikulttuurin nahoissaan tunteva kansan enemmistö ei tule jatkossakaan antautuamaan petturieliitin teuraslampaiksi. Osat voivat vaihtua ja silloin kansanviholliset voivat miettiä mitä tulikaan tehtyä ja sanottua.”
    http://ylewatch.blogspot.fi/2017/06/hapeallinen-mutta-kenties-valttamaton.html

    Reply
  • 14.6.2017 at 23:32
    Permalink

    Ei löydy nyt lööppejä Suomi 100

    Reply
  • 16.6.2017 at 08:04
    Permalink

    Soinin ilmoitus toi salkkupelin

    Kouvolan Sanomat 11.3.2017 4:00
    Spede Pasasen hupailussa Turhapuron pariskunta ajautui repivään riitaan pohtiessaan, miten käyttäisivät voittorahat, jos joskus voittaisivat lotossa. Sketsin kaltainen tilanne on myös maan hallituksessa, joka riitelee jo salkkujaosta, joka on mahdollisesti edessä, kun perussuomalaiset kesäkuussa vaihtavat puheenjohtajaa. Väistyvälle Timo Soinille halutaan turvata ulkoministerin postin säilyminen lisäämällä ehkä ministerien määrää kolmella.

    Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tosin sanoo nyt puhuneensa lisäministerien tarpeesta jo syyskuussa. Ehkä näin onkin, mutta yleensä tällaiset kaavailut vuotavat julkisuuteen, mitä nyt ei ole tapahtunut. Päällimmäiseksi jää silti ajatus, että ministerilisäyksen tarkoituksena on täyttää Soinin henkilökohtainen toive ja samalla myös varmistaa ministeriön nykylinjan jatkuvuus.

    Jos päädytään 17 ministeriin, tullaan samaan määrään kuin edellinenkin hallitus. Sipilän aluksi hahmottelemasta 12 ministerin kabinetista oltaisiin peruutettu jo kauas.

    Erikoisen oikeus- ja työministeri-yhdistelmän jakaminen on sinänsä järkevää. Jos näin tapahtuu, on mahdollista, että Kaakkois-Suomen vaalipiiri saa ministerin, sillä oikeusministerin paikalle on jo julkisuudessa soviteltu kokoomuksen mäntyharjulaista juristikansanedustajaa Antti Häkkästä.

    Ministerikierrätys ja -lisäys voivat tuoda vielä poliittista peliä, sillä opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) ei ole halukas puolittamaan salkkuaan, ja toisaalta kokoomus haluaisi järjestelyssä asumisasiat itselleen ympäristö- ja maatalousministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) salkusta.

    Markku Kumpunen markku.kumpunen@kaakonviestinta.fi

    Reply
  • 20.6.2017 at 23:45
    Permalink

    Maksoko Sipilä ite lentsiksn pensar ?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.