Svenska Dagbladet: Soini itse syyllinen viime päivien tapahtumiin

Suomalaista poliittista jännitysnäytelmää on seurattu ja otsikoitu myös maailmalla. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä jakaantui tiistaina kahtia.

Perussuomalaisten yli 20 eduskuntaryhmään kuulunutta kansanedustajaa siirtyi Uusi vaihtoehto -ryhmään. Pääministeri Juha Sipilän piti eilen toimittaa eropaperi presidentti Sauli Niinistölle, mutta hallitus pysyikin kasassa.

Maailmalla on uutisoitu aiheesta. Svenska Dagbladetin toimittaja kirjoittaa perussuomalaisten puheenjohtajavaihdoksen käänteitä suomalaiseksi oppitunniksi muukalaisvihasta. Kirjoituksessaan hän pitää myös Timo Soinia syyllisenä viime päivien tapahtumiin, koska päästi aikoinaan muukalaisvihamieliset voimat kehittymään.

Financial Times puolestaan uutisoi perussuomalaisten uuden puheenjohtajan jälkeistä aikaa neljän päivän draamaksi ja noteerasi myös Timo Soinin siirtymistä uuteen eduskuntaryhmään, vaikka hän oli hiljattain vannonut, ettei tule koskaan siirtymään toiseen puolueeseen.

Bloomberg uutisoi, että populistit eivät voi hallita mikä on nähty muissakin Euroopan valtioissa.

Asiasta uutisoi: iltalehti

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.