Kattoyrittäjä otti rahat mutta ei tehnyt sovittuja urakoita – Rikosepäily 25 tapauksessa

Hämeen poliisi on saanut valmiiksi kattourakointia harjoittanutta Multirax Oy:tä koskevan petostutkinnan.

Esitutkinta on koskenut Multirax Oy:n toiminnassa tehtyjä sopimuksia kattourakoinneista. Törkeitä petoksia, petoksia ja väärennyksiä epäillään 25 kattourakkasopimuksessa. Asianomistajat jutussa ovat rahoitusyhtiö ja yksityistalouksia Lahdessa, Heinolassa, Sysmässä, Kouvolassa, Vantaalla, Järvenpäässä, Pertunmaalla, Hauholla, Tuusulassa, Turengissa, Mäntyharjulla, Porissa, Lammilla sekä Inkeroisissa.

Väärennyksiä ja petoksia epäillään 18 tapauksessa ja petoksia 7 tapauksessa. Epäillyt rikokset on tehty vuonna 2015 heinä- marraskuussa. Konkurssiin yhtiö on asetettu 13.6.2016.

Väärennyksissä on kyse siitä, että yhtiön puolesta toimineen yrittäjän epäillään väärentäneen urakkasopimusta koskevan työn vastaanotonkuittauksen sekä rahoitusyhtiölle asiakkaan puolesta tehdyn luottohakemuksen, jonka jälkeen rahoitusyhtiö on maksanut urakkahinnan Multirax Oy:n tilille. Sovittuja urakoita ei oltu aloitettu tai ne olivat jääneet keskeneräisiksi.

Petoksissa on kyse siitä, että sovittua työtä ei oltu maksujen jälkeen aloitettu tai ne olivat jääneet kesken.

Rahoitusyhtiön korvausvaatimus asiassa on 248.672 euroa. Yksityiset asiakkaat ovat tähän mennessä esittäneet yht. 32.000 euron vaatimukset.

Suurin osa rikoksilla saaduista rahoista on mennyt esitutkinnassa tehdyn selvityksen perusteella yrittäjän henkilökohtaiseen käyttöön.

Juttu siirtyy syyteharkintaan Salpausselän syyttäjänvirastoon heinäkuun aikana.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.