Konkurssi- ja yrityssaneeraustiedot maksutta saataville verkkoon 2018

Konkurssi- ja yrityssaneerausrekisterin tiedot tulevat 26.6.2018 saataville internetissä maksutta. Presidentin esittelyssä huomenna 16. kesäkuuta vahvistettavat konkurssilain muutokset liittyvät EU:n uuden maksukyvyttömyysasetuksen voimaantuloon.

Uudistuksen voimaantulon myötä saatavien ilmoittaminen rajat ylittävissä tilanteissa helpottuu. Velkojat voivat ilmoittaa saatavansa konkurssissa, yrityssaneerauksessa ja yksityishenkilön velkajärjestelyssä suomen ja ruotsin lisäksi englannin kielellä.

Verkossa tulevat näkyville rekisteriin merkityt tiedot, kuten menettelyn aloittamispäivä, asiaa käsittelevä tuomioistuin sekä velallisen nimi ja osoite. Velallisen henkilötunnusta ei kuitenkaan julkaista internetissä.

Konkurssi- ja yrityssaneerausrekisterin tiedot ovat Suomessa nykyisinkin julkisia, mutta ne eivät ole saatavilla verkossa. Rekisteristä saa tietoja pyytämällä niitä Oikeusrekisterikeskukselta. Rekisterin ote maksaa 22 euroa.

Yksityishenkilön velkajärjestelyä koskevat tiedot tulevat saataville internetiin vain silloin, kun järjestellään elinkeinotoiminnassa syntynyttä velkaa. Muilta osin velkajärjestelyrekisterin tietoja pyydetään jatkossakin Oikeusrekisterikeskukselta, joka antaa tiedot maksutta.

EU:n aiempaa maksukyvyttömyysasetusta sovellettiin konkurssiin ja yrityssaneeraukseen. Uutta asetusta ryhdytään soveltamaan myös yksityishenkilön velkajärjestelyyn 26. kesäkuuta 2017 alkaen. Jos velkajärjestelyn aloittamispäätös tehdään kyseisen ajankohdan jälkeen, se tunnustetaan myös muissa jäsenvaltioissa. Päätösten tunnustaminen parantaa velallisten asemaa ja mahdollisuuksia liikkua vapaasti rajojen yli esimerkiksi työn vuoksi.

Lähde: Oikeusministeriö

2 thoughts on “Konkurssi- ja yrityssaneeraustiedot maksutta saataville verkkoon 2018

  • 15.6.2017 at 15:08
    Permalink

    Ei ole siis ihme että verottaja on vainonnut pieniä yrityksiä ja ajanut niitä konkurssiin koko tämän vuoden ajan. Samoin yhdistyksiä ja muita sellaisia rekisterissä olevia ”liian pienituottoisia” yksiköitä. Suomi pitää valmistella EU:n liittovaltiota varten ja siksi täältä pitää yritystoiminta saada loppumaan. Tai ainakin se mahdollisuus että suuri joukko ihmisiä saisi mahdollisuuden ansaintaa, pitää estää.

    Reply
    • 15.6.2017 at 21:15
      Permalink

      Totta puhut. Suomea ajetaan Liittovaltio -”kuntoon” eli suomalaiset yrittäjät on tapettava juutalaisten tieltä. Siksihän suuret johtajamme ovat olleet ”kipailemassa” kilvan. Nämä kyykäärmeet palvelevat vain suomalaisia varmistamalla, että heistä mahdollisimman moni menehtyy aina kansanmurhaan saakka.
      Mitä huvittavinta. Nämä kunniattomat paskiaiset kuvittelevat itse säilyttävänsä henki kultansa puhumattakaan rikkauksista, joita muka heillekin riittää. Ja HAH!
      Kuten aina, kun pyöveli ja perseen nuolija on tehnyt tehtävänsä. Sitten on hänenkin vuoronsa. Näinhän Josef Stalinkin toimi ja Adolf Hitler. Tuo mylly on pyörinyt aina Raamatun ajoista lähtien. Ja kaikki vuorollaan astuvat samaan lehmän paskaan vuosisadasta toiseen.
      Joka palvelee pahaa. Paha maksaa palkkansa pahalla ja itse pahalla on paskainen loppu.

      Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.