Muutoksia Trafin maksuihin – Muutokset koskevat ajokortteja ja tutkintoja

Sähköisen asioinnin lisääntyminen tuo muutoksia Liikenteen turvallisuusviraston Trafin perimiin maksuihin. Merkittävimmät muutokset koskevat ajokortteja ja tutkintoja.

Liikenne- ja viestintäministeriö muutti asetusta Trafin maksullisista suoritteista 15. kesäkuuta. Hinnat ovat voimassa asetuksen voimassaoloajan eli 31.12.2017 saakka.

Sähköinen ajokorttilupahakemus on uusi suorite, josta peritään 30 euroa. Maksu tulee voimaan 17.8.2017. Ensimmäisessä vaiheessa palvelua voivat käyttää alle 45-vuotiaat C- ja D-korttien uusijat ja A- tai B-ajokorttiluokan korottamista hakevat yli 18-vuotiaat.

Kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyyskokeet voi suorittaa sähköisesti 1.7.2017 alkaen. Samalla perustason ammattipätevyyskokeesta aletaan periä nykyistä alempaa 50 euron maksua. Aiempi hinta oli 80 euroa. Suullisesta kokeesta perittävä maksu alenee 100 euroon aiemmasta 150 eurosta.

Myös ADR-ajolupakokeen voi suorittaa sähköisesti heinäkuun alusta lähtien. Sähköisesti suoritettavasta kokeesta peritään 50 euroa. Nykyinen koemaksu paperilla suoritetusta kokeesta säilyy 90 eurona, suullisen kokeen maksu on 100 euroa (ennen 200 euroa). Muutos tulee voimaan 1.7.2017.

Puolustusvoimissa suoritetun kokeen kirjaaminen Trafin järjestelmään maksaa jatkossa 10 euroa.

Lähde: Liikenne- ja viestintäministeriö

One thought on “Muutoksia Trafin maksuihin – Muutokset koskevat ajokortteja ja tutkintoja

  • 16.6.2017 at 23:33
    Permalink

    MIkähän tätä Suomalaista yhteiskuntaa oikein vaivaa? Miksi kaiken pitää olla täälä euroopan kalleinta? Suomessa AB ajokortti kaikkine vaiheineen maksaa 2400e ja sen saa käyöönsä 15 vuodeksi. Jos ei ole ajanut, se voidaan ottaa pois ja määrätä uudelleen autokouluun.

    Saksassa saa halvimillaan AB-ajokortin 670e hintaan. Ja se ajokortit on ikuinen (65 ikävuotta). Sillä kortilla saa ajaa ympäri eurooppaa eikä siinä ole kakkos- tai kolmos-vaiheita eikä liukkaan kelin- tai pimeänajon vaiheita. Yhdeksän tuntia ajoa (osa taajamassa, osa bahnalla) ja 13 tuntia teoriaa. Ja sitten inssiin.

    Se kaksi viikkoa jonka perikunta asui hotellissa ja tentti ajokortit tuli paljon halvemmaksi kuin Suomessa käytynä. Ja vaikka ihmiset aina kahkoaa että niitä kortteja ei voi kääntää Suomalaiksi ajokorteiksi, niin ei ole paljon väliä. Niillä saa ajaa kansainvälisesti siinä missä Suomalaisellakin kortilla.

    Annoinkin vinkin jo pohjoisen autokouluille että palkkaavat Suomesta autokoulun opettajia. Koska ollaan EU:ssa niin jokaisessa maassa on oikeus saada palvelua omalla äidinkielellään. Vaihtoehtoisesti voisi antaa vinkin suomalaisille autokoulun opettajille että avatkaa konttori Saksaan. Eikä sen jälkeen tule olemaan oppilaista pulaa. Kauppa käy kuin siima. Markkinoinnista pitää Suomen valtio huolen.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.