Paljastus: Hallitus varautui persujen jakautumiseen jo kuukausi sitten – Alkuviikon tapahtumat pelkkää teatteria

Toimittaja Lauri Nurmi paljastaa muun muassa Aamulehden verkkosivuilla julkaistussa analyysissään asioita, jotka viimeistään syövät uskottavuuden maamme johtavilta poliitikoilta.

Kirjoituksessaan Nurmi paljastaa, että jo kuukautta ennen Perussuomalaisten puoluekokousta kokoomuslaiset kertoivat hallituksessa perussuomalaisille ministereillä, ettei Petteri Orpo tekisi hallitusyhteistyötä Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa.

Kun kampanjoiden edetessä alkoi näyttää siltä, että voiton korjaa Halla-aho, toukokuun loppuun mennessä vahvistui Perussuomalaisten silloisessa johdossa tahtotila, että jotain olisi tehtävä, mikäli Halla-aho voittaa.

Hallituksessa erilaisista vaihtoehdoista keskustelivat Perussuomalaiset, Kokoomuslaiset ja Keskusta. Aktiivisimmiksi keskustelijoiksi mainitaan Perussuomalaisten ja Kokoomuksen sisäpiirit, mutta myös keskustalaisten, pääministeri Juha Sipilä mukaan lukien, kerrotaan olleem tietoisia mahdollisuudesta, jossa perussuomalaisten eduskuntaryhmä jakautuisi kahtia.

Perussuomalaiset hahmottelivat jo toukokuussa, ketkä 20 kansanedustajaa voisivat muodostaa soinilais-terholaisen eduskuntaryhmän. Ulos rajattiin heti yhdeksän kansanedustajaa, jotka olivat allekirjoittaneet maaliskuun lopussa tiedotteen, jossa he vaativat hallitusta kiristämään maahanmuuttopolitiikkaa. Heille ei missään tapauksessa hiiskuttaisi asiasta. Suunnitelman ulkopuolelle jäivät Juho Eerola, Teuvo Hakkarainen, Laura Huhtasaari, Olli Immonen, Rami Lehto, Jani Mäkelä, Jari Ronkainen, Sami Savio ja Ville Tavio.

Perussuomalaiset laskivat, että uudessa ryhmässä pitäisi olla ainakin 20 kansanedustajaa, jotta se olisi Sipilälle ja Orpolle kiinnostava yhteistyökumppani. Soinilais-terholainen sisäpiiri piti Halla-ahon turvapaikanhakijoista käyttämää retoriikkaa rasistisena ja tuli toukokuun alkupuolella siihen johtopäätökseen, että toimiminen Halla-ahon johtamassa puolueessa ei ollut heille vaihtoehto.

Soinin luotetut Persut sekä hallituksen keskustalaiset ja kokoomuslaiset päättivät, että hallitus ei saa kaatua Halla-ahoon. Lännen Media uutisoi jo viikko ennen ratkaisevaa Perussuomalaisten puoluekokousta, että Suomen hallituksessa käytiin keskusteluita siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa. LM kertoi myös, että kokoomus ei suostu hallitusyhteistyöhön Halla-ahon johtaman puolueen kanssa.

Lauri Nurmen mukaan hallituksessa keskusteltiin asiasta touko-kesäkuun vaihteessa, ja sitä pidettiin varasuunnitelmana. Suunnitelmiin kuului myös ulkoministeri Soinin ja muiden perussuomalaisten ministereiden jatkaminen tehtävissään.

Suunnitelma sopi kaikille, koska kokoomuslaiset ja keskustalaiset hyötyisivät perussuomalaisten kahtiajakautumisesta ja koska maltillisilla perussuomalaisilla ei ollut muuta vaihtoehtoa pelastaa asemaansa hallituksessa.

Soinin blogiteksti, jossa hän luonnehti loikkareita luusereiksi ja piti puolueensa jakautumista mahdottomana, oli tarkoitettu savuverhoksi suuren yleisön ja etenkin tiedotusvälineiden suuntaan peittämään se, että tällaisesta olisi etukäteen puhuttu hallituksessa.

Halla-ahon noustua perussuomalaisten puheenjohtajaksi pelastussuunnitelma päätettiin toteuttaa. Soinilais-terholaisten sisäpiiri piti koko ajan Sipilän ja Orpon tietoisina tapahtumien etenemisestä.

Lännen Median lähteiden mukaan annettu mielikuva siitä, että tapahtumat olivat improvisoituja, eivät vastaa todellisuutta.

Muun muassa Halla-ahon ja Sipilän tapaamisen maanantaina 12. kesäkuuta kerrotaan olevan poliittista teatteria. Myös Juha Sipilä oli hyvissä ajoin linjannut, että keskusta ei arvojensa takia tekisi hallitusyhteistyötä Halla-ahon kanssa.

Halla-ahon valinnan jälkeisenä päivänä, sunnuntaina, soinilais-terholaisella sisäpiirillä oli valmiina 20 kansanedustajan lista, jolla olleita nimiä alettiin tavoitella puhelimitse. Soinin, Terhon ja Jussi Niinistön kerrotaan pysyneen sivussa ryhmän muodostamisen käytännön toteutuksesta.

Maanantaina Uva-ryhmä oli koossa, ja myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli antamiensa lausuntojen valossa tietoinen siitä, että hallitus ei ollut kaatumassa.

Suomen kansalaisille ja medialle esitettiin näytelmä, jonka askelmerkit oli sovittu kabineteissa jo paljon aiemmin. Suhmurointia, kähmintää, millä nimellä tuota nyt haluaakin sanoa. Mutta ei ainakaan missään tapauksessa avointa tai rehellistä.

Lähde: AL

Katso myös:

 

 

 

5 thoughts on “Paljastus: Hallitus varautui persujen jakautumiseen jo kuukausi sitten – Alkuviikon tapahtumat pelkkää teatteria

  • 16.6.2017 at 18:27
    Permalink

    Ihanaa EU ihanaa, ihanaa MATUJA ihanaa, ihanaa…vaikka tekee kipeää ei haittaa. Ihanaa, tämä on ihanaa….

    Reply
  • 16.6.2017 at 18:38
    Permalink

    Ex-politiikan konkari James Hirvisaari sanoi mitä (suomalaiset) poliitikot ovat: roskajoukkoa ja ammattivalehtelijoita!

    Reply
  • 16.6.2017 at 18:43
    Permalink

    Suomen kansan suurin kusetus. Ei riitä sanat kertomaan, mitä ajattelen, mutta näin historiallisesti petturien paikka on ollut saunan takana.

    Reply
  • 16.6.2017 at 19:43
    Permalink

    Maanpetturit tulevat vielä saamaan rangaistuksen -jok’ikinen limanuljaska!

    Reply
  • 16.6.2017 at 19:47
    Permalink

    Täytyypä lisätä ”suojakerrointa” kun ollaan jo siirrytty banaani -valtioon.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.