Poliisi ei aloita esitutkintaa koskien niin sanottua käsimerkkikohua

Helsingin poliisilaitos on saanut kaksi tutkintapyyntöä kunnianloukkauksista, jotka liittyvät Perussuomalaisten 10.-11.6.2017 Jyväskylässä pidettyyn puoluekokoukseen ja tästä puoluekokouksesta uutisoituun niin sanottuun käsimerkkikohuun.

Tutkintapyyntöjen tekijät katsoivat, että heidän kunniaansa loukattiin leimaamalla heidät valheellisesti natseiksi Ylen A-studion lähetyksessä 13. kesäkuuta. Tutkintapyynnön tekijöiden mukaan tv-lähetyksessä väitettiin heidän tehneen muun muassa natsitervehdyksiä puoluekokouksessa.

Helsingin poliisilaitokselle saapuneiden tutkintapyyntöjen perusteella ei ole syytä epäillä rikosta eikä esitutkintaa tästä syystä aloiteta.

Perusteena päätökselle on muun muassa se, että kyseisessä A-studion lähetyksessä esitetyistä kommenteista ei ole tunnistettavissa tutkintapyynnön tehneitä henkilöitä. Ohjelma ei ole varsinaisesti käsitellyt yhtäkään yksittäistä henkilöä tai tutkintapyyntöjen tekijöitä, vaan puoluekokouksen tapahtumia on käsitelty yleisellä tasolla. Ohjelmassa tapahtuma jää lähinnä maininnan varaan. Lisäksi ohjelma, johon tutkintapyynnöissä viitataan, käsittelee yleisen mielenkiinnon kohteena olevaa asiaa, jolla on myös laajempaa yhteiskunnallista merkitystä.

Lähde: Poliisi

4 thoughts on “Poliisi ei aloita esitutkintaa koskien niin sanottua käsimerkkikohua

  • 16.6.2017 at 14:55
    Permalink

    Eli poliisin mukaan on OK, että YLE välittää valheellista tietoa. Tämä selvä.

    Reply
  • 16.6.2017 at 15:27
    Permalink

    Nämä kaksi judee saa solvata ilman seurauksia ihmisiä. Asia selvä saatana.

    Reply
  • 16.6.2017 at 15:37
    Permalink

    Huoh. Joka kerta kun joku Perussuomalaisissa vähäkin puhuu maahanmuuttovastaisesti, niin heti kyllä tutkitaan ja hutkitaan….

    Reply
  • 16.6.2017 at 16:15
    Permalink

    No eipähän niitä MUSLIMI-TERRORISTEJÄKÄÄN kuvassa näkynyt, mut niinpähän pamahti tuomiot Teuvolle ja Jussille. 100.vuotias Suomi kiittää ja kumartaa demokratialle ja tasa-arvolle….

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.