Suurpalon syy: Tulitikkuleikki

Siltamäen sunnuntainen työmaapalo, joka tuhosi kahden valmistumassaolevan taloyhtiön piharakennuksen, on osoittautunut 9-10 vuotiainen lasten sytyttämäksi. Lasten nimet ovat poliisin tiedossa.

Palossa tuhoutui keskeneräinen piharakennus, jossa olisi ollut syksyllä valmistuvien as oy Siltapuiston ja as oy Siltakuusen huoltotiloja. Asuinrakennukset eivät kärsineet palossa, mutta vahingot ovat silti miljoonaluokkaa.

Rakennukset ovat rakennusvaiheessa paloherkemmillään, varastoidun materiaalin ja mm. ovien puuttumisen takia. Rikoskomisario Anne Hietala toteaa Helsingin Uutisille tulipalon aiheuttamisesta epäiltyjen välttävän rikosoikeudellisen vastuun, mutta korvausasioita saatetaan käsitellä vielä käräjillä.

  • Henkilö on rikosoikeudellisesti vastuussa teoistaan 15 vuotta täytettyään.
  • Vahingonkorvausvaastuulla ei ole alaikärajaa, epäselvissä tapauksissa asia käsitellään käräjäoikeudessa.
  • Vanhemmilla katsotaan joissakin tapauksissa olevan valvontavastuu jälkeläisistään.
  • Ellei palovahingon kärsijän todeta omalla laiminlyönnillään edistäneen vahingon syntymistä, vakuutusyhtiö korvaa hänelle vakuutuksen mukaisesti. Tällöin sytyttäjä t. palon aiheuttaja on käräjillä vakuutusyhtiön vastapuolena, ja maksajana.



VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.