Kuutostien tietyömaan nopeusvalvonnassa paljastunut suuria ylinopeuksia

Kaakkois-Suomen poliisi osallistui 20.6. Kuutostien tietyömaan työ- ja liikenneturvallisuuspäivään valvomalla Taavetin kohdalla työmaan ohi ajavan liikenteen nopeuksia. Nopeusvalvontaa tehtiin Taavetin kohdalla kahdessa eri paikassa, joissa oli aktiivista työmaatoimintaa.

Nopeusvalvontaa tehtiin kahden tunnin ajan, kello 10-12. Valvontaosuuksilla oli 30 – 60 km/h nopeusrajoituksia.

Nopeusvalvonnan aikana poliisi antoi 16 ylinopeussakkoa, joihin sisältyi kuusi ajokortin peruuttamista suurien ylinopeuksia takia. Nämä ylinopeudet olivat 38 – 48 km/h ylityksiä.

– Kun ajokortti otetaan hyllylle, se tarkoittaa käytännössä ainakin kuutta viikkoa. Tämä tuntuu kortin haltijasta varmasti pitkältä ajalta. Autoilijoiden pitäisi ymmärtää, että tietyömaalla työntekijät eivät ole paikalla turhaan. He ovat tekemässä meille uutta turvallista tietä. Kunnioitetaan heidän työtä ja työturvallisuutta noudattamalla työmaan nopeusrajoituksia, sanoo ajonopeuksia valvonut ylikonstaapeli Pertti Karvonen.

– Teimme vastaavaa tietyömaan nopeusvalvontaa sunnuntaina Kuutostiellä Kärenkylän kohdalla, jossa on 80 km/h nopeusrajoitus. Tunnin valvonnan aikana jouduimme peruuttamaan viisi ajokorttia kuljettajilta, jotka ajoivat kaikki yli 130 km/ h ylinopeuksia. Tällä tieosuudella on alennettu nopeusrajoitus niin kauan, kun se on ihan valmis.

Poliisi tulee jatkamaan nopeusvalvontaa erityisesti tietyömaiden kohdalla. Samalla poliisi muistuttaa, että juhannuksen viettoon lähtevät autoilijat varaavat riittävästi aikaa ja malttia liikenteeseen. Mahdolliset alkoholijuomat avataan vasta määränpäässä.

Lähde: Poliisi

4 thoughts on “Kuutostien tietyömaan nopeusvalvonnassa paljastunut suuria ylinopeuksia

  • 20.6.2017 at 17:15
    Permalink

    Eipä noita aiemmin ole valvottukaan. Autoilijoille se kiusallisin tilanne on se, että rajoituksia on ties kuinka kauan, mutta mitään ei työmaalla tehdä. Tämä nykyinen linja vaikuttaa rahastukselta. Selvää tietenkin on, että rajoituksia pitäisi noudattaa, valitettavasti, jos noudatat, siellä on sitten peräpuskurissa joku ”mersu” aina roikkumassa, tavallisimmin taksi, jotka muuten suvaitsee aina ajaa ylinopeutta. Mutta nehän saa vähentää sakot verotuksessa.

    Reply
  • 20.6.2017 at 17:45
    Permalink

    Varmaankin poliisin kannattaisi nopeuksien ohella seurata myös tienrakentajien käyttämiä liikenteenohjaumerkkejäkin!
    Täälläkin tuppukylässä on jo viikkotolkulla tehty katutöitä, mutta mestarilla ei ole alkeellisintakaan käsitystä liikennemerkkien sijoittelusta saatika tarkoituksesta ja sanomasta.
    Jos millä, niin moisella taitamattomuudella kyllä onnistutaan vesittämään koko tuo liikennemerkkien uskottavuuskin!

    Reply
  • 20.6.2017 at 19:12
    Permalink

    30 km/h -rajoitukset ymmärtää, jos siellä on porukkaa töissä tai kiertotiessä on jyrkkä mutka, mutta suoralla autiolla tiellä keskellä yötä… Ei järjen häivää.

    Ei vaatisi kauheen suurta panostusta, ei rahallista eikä älyllistä, laittaa liikennemerkkejä, että ”Arkisin klo 7-15 rajoitus on 30 km/h ja muina aikoina 60km/h”.

    Reply
  • 20.6.2017 at 19:38
    Permalink

    Aloittaja on oikeassa. Harvoin näillä pitkillä työmailla näkyy mitään liikettä. Kaivinkoneita, kuorma-autoja ja dumppereita on pilvin pimein mutta niissä ei ole kuskeja eivätkä ne liiku. Työmiehiäkään ei näy missään vaikka ajaisi työmaiden ohi aamulla kuudelta, kahdeksalta, puoliltapäivin tai mihin muuhun aikaan tahansa.

    Mutta juuri tämä Taavetin työmaa, se on ollut villin lännen leikkikenttää. Itse kun olen ajanut rajoitusten mukaan niin rekat meinaa tulla peräluukusta sisään. Ja monet niistä soittaa torvea. Henkilö- ja pakettiautoista saa hyvin helposti pitkän jonon. Ja sitten kun joku erkanee päätietä rampille, niin ramppia pitkin pitää mielenosoitukselliseti kiihdyttää ihan kuin olisi kiire jonnekkin.

    Toivottavasti poliisi seuraa näitä tietyömaa-alueita koko kesän. Saadaan se villinlänen meininki kuriin.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.