Saksa tuhoaa 35 tonnia fidget spinnereitä – Muotivillitys alkaa olla ohi?

Saksan viranomaiset ovat aikeissa tuhota valtavan määrän fidget spinner -sormihyrriä, kertoo Newshub.

Frankfurtin lentoaseman tulliviranomaiset ilmoittivat perjantaina takavarikoineensa 35 tonnia fidget spinnereitä pelkästään toukokuun aikana. Ne on määrätty tuhottaviksi.

Kiinasta tuoduissa leluissa on viranomaisten mukaan pieniä osia, jotka voivat pudota ja aiheuttaa tukehtumisvaaran. Tullin tiedottaja Christine Strauss kertoo, että lisäksi tuotteista puuttuu oleellista tietoa, kuten luettavat ohjeet.

Kolmesta siivekkeestä ja laakerista koostuva lelu villitsi viime talven ja kevään aikana ihmiset ympäri maailmaa. Alkujaan rauhattomille lapsille tarkoitetusta lelusta tuli jojon kaltainen suosittu temppuilulelu. Lelusta on ladattu Youtubeen lukuisia videoita, ja yhteensä niitä on katsottu miljoonia kertoja.

Kauppakeskus Forumin BR-lelut -liikkeen myymäläpäällikkö Sofia Nisumäki kertoi toukokuussa IS:lle, että ensimmäinen myymälässä myyntiin tullut erä myytiin loppuun puolessatoista tunnissa. Nisumäen mukaan tuotteet olivat niin suosittuja, että lelukauppojen on vaikea saada niitä käsiinsä.

Fidget spinner -muoti on kuitenkin jo laantumassa. Tuotteen tuotantomäärät ovat romahtaneet Kiinassa.

Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

One thought on “Saksa tuhoaa 35 tonnia fidget spinnereitä – Muotivillitys alkaa olla ohi?

  • 20.6.2017 at 12:13
    Permalink

    Eihän noita nyt tuhota kannata. Niissä on hyviä laakereita ja jos ei muuta niin ainakin laakerimateriaalia. Noilla 6000-laakereilla laakeri todella monta polkupyörää. Joka osaltaan vähentää polttoaineiden kulutusta.

    Tässä on kuitenkin taustalla se että koko maailman laakeribusineksen omistaa 110 ihmistä. Ja siksi noille ei saa löytyä uusiokäyttöä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.