Pääministeri Sipilä tapasi liittokansleri Merkelin Berliinissä

Pääministeri Juha Sipilä on tavannut liittokansleri Angela Merkelin Berliinissä keskiviikkona 21. kesäkuuta. Pääministeri Sipilä ja liittokansleri Merkel keskustelivat ajankohtaisista EU-kysymyksistä kuten EU:n puolustusyhteistyön ripeästä syventämisestä sekä talous- ja rahaliiton kehittämisestä. Esillä oli myös muita, seuraavana päivänä Brysselissä alkavassa Eurooppa-neuvostossa käsiteltäviä teemoja kuten kauppapolitiikka, muuttoliike, ilmasto ja energia sekä ulkosuhteet.

”Olemme Saksan kanssa samaa mieltä siitä, että nyt on viipymättä tehtävä konkreettisia päätöksiä EU:n yhteisen puolustusyhteistyön syventämiseksi”, pääministeri Juha Sipilä totesi Berliinissä.

Yksi osa EU:n puolustusyhteistyötä on niin kutsuttu pysyvä rakenteellinen yhteistyö, jota sekä Saksa että Suomi ovat vieneet aktiivisesti eteenpäin.

”Suomi on hyvin halukas tekemään läheistä yhteistyöstä Saksan kanssa tälläkin saralla. Suomea kiinnostaa esimerkiksi EU-maiden väliset kyberpuolustuskykyä kehittävät hankkeet, satelliitteihin liittyvä avaruusyhteistyö, meriyhteyksien turvaaminen ja sotilaalliseen huoltovarmuuteen liittyvät hankkeet”, pääministeri Sipilä kertoi.

Pääministeri Sipilän ja liittokansleri Merkelin keskusteluissa nousi keskeisesti esille myös Euroopan tulevaisuus sekä erityisesti talous- ja rahaliiton kehittämiseen liittyvät kysymykset.

”Tulevista ratkaisuista puhuttaessa pitää aina huomioida, puhutaanko uudistuksista lyhyellä vai pitkällä aikavälillä. Olimme tässä suhteessa Merkelin kanssa hyvin yksimielisiä siitä, että pitkällä tähtäimellä meillä on oltava tarvittaessa valmius keskustella merkittävistäkin muutoksista. Suomella ja Saksalla on toki omat reunaehtonsa EMU:n kehittämisessä. Kunnianhimon tason on kuitenkin oltava korkealla ja olemme valmiit kehittämään unionista entistä toimivamman ja taloudellisesti vahvemman. Prioriteettimme ja näkemyksemme myös talous- ja rahaliiton osalta ovat hyvin samankaltaiset”, pääministeri Sipilä sanoi.

Vierailunsa aikana pääministeri Sipilä osallistui myös Suomen Berliinin suurlähetystön järjestämään juhannusjuhlaan yhdessä Saksan varakansleri, ulkoministeri Sigmar Gabrielin kanssa. Juhla oli yksi suurimmista Suomen satavuotisjuhlavuoden tapahtumista Saksassa. Juhannusjuhla kasvoi illan aikana kutsuvierastilaisuudesta suurelle yleisölle avoimeksi kesäjuhlaksi. Illan keskeisiä esiintyjiä olivat Tango Alakulo vieraana Iiro Rantala, Cantores Minores -poikakuoro sekä jazzyhtye Dalindèo.

Lähde: Valtioneuvosto

One thought on “Pääministeri Sipilä tapasi liittokansleri Merkelin Berliinissä

  • 21.6.2017 at 21:11
    Permalink

    Eu kiimainen Juha juoksupoika hakemassa Angele Stalin Merkeliltä ohjeet Suomen kansallisvaltion tuhoamiseksi.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.