Perussuomalaiset nosti suosiotaan – Uuden vaihtoehdon kannatus vaatimatonta

Ylen teettämän tuoreen puoluekannatusmittauksen mukaan perusuomalaisten kannatus on kasvanut edellisestä mittauksesta 0,7 prosenttiyksikköä ollen nyt 9,7 prosenttia.

Sen sijaan Perussuomalaisista loikanneiden kansanedustajien muodostaman uuden vaihtoehdon kannatus on kyselyn perusteella vähäistä. Ryhmän kannatus on 2,3 prosenttia.

Uusi vaihtoehto -ryhmä ilmoitti maanantaina perustavansa uuden yhdistyksen, josta tulee myös puolue. Tulevan puolueen nimeksi tulee Sininen tulevaisuus.

Mittauksen tulosten perusteella kolmen kärjessä on tapahtunut muutoksia sekä sijoituksissa että kannatuksissa. Kokoomus johtaa, SDP nousi toiseksi ja keskusta putosi kolmanneksi.

Kokoomus nosti kannatustaan 0,8 prosenttiyksiköllä 21,3 prosenttiin. SDP:n kannatus putosi 0,6 prosenttiyksiköllä 17,1 prosenttiin. Keskustan kannatatus vajosi 1,4 prosenttiyksiköllä 17 prosenttiin.

Vihreiden kannatus pysyi samoissa historiansa huippulukemissa 15,1 %. Vasemmistoliiton kannatus putosi edellisestä mittauksesta 0,8 prosenttiyksikköä kahdeksaan prosenttiin. Kristilliset säilyttää asemansa 3,7 prosentissa, ja RKP:n kannatus laskee 0,8 prosenttiyksikön verran neljään prosenttiin.

Taloustutkimus haastatteli reilut 1 200 ihmistä 13. – 20. kesäkuuta. Puoluekantansa ilmoitti 65 prosenttia haastatelluista.

Tämä kannatusmittaus tehtiin edelliskertoja lyhyemmässä ajassa ja otos on 1 710 henkilöä pienempi kuin toukokuun mittauksessa. Tästä johtuen virhemarginaali on edelliskertoja suurempi, 2,8 prosenttiyksikköä.

Asiasta uutisoi Yle.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.