Poliisi kertoi lisätietoja Raaseporissa tapahtuneesta murhasta

Poliisi on eilen 21.6.2017 päivällä löytänyt etsityn henkilöauton. Tieto ajoneuvon sijainnista tuli kansalaiselta. Poliisi löysi auton läheisyydestä menehtyneen henkilön. On todennäköisestä, että kyse on rikoksesta epäilty henkilö. Henkilöllisyys varmistuu kuitenkin vasta oikeuslääketieteellisen tutkimuksen yhteydessä.

Sekä uhri että rikoksesta epäilty ovat olleet noin parikymppisiä. Heillä on aikaisemmin ollut seurustelusuhde, joka poliisin tietojen mukaan kuitenkin oli päättynyt.

Tiettyjen seikkojen takia poliisi päätti tiistaina 20.6.2017 tarkistaa uhrin asunnon. Asunnosta löytyi uhri menehtyneenä. Uhri on kuollut ulkoisen väkivallan seurauksena ja teossa on käytetty teräasetta.

Rikoslain 21 luvun 2 §:ssä säädetyn murhan tunnusmerkistön täyttymisen edellytyksinä on mm. suunnitelmallisuus sekä erityinen raakuus. Molempien mainittujen edellytysten perusteella, tekoa on alusta asti tutkittu murhana.

Esitutkinta tulee jatkumaan vielä pitkään, mutta koska rikoksesta epäilty on menehtynyt, niin asia ei tule etenemään syyteharkintaan. Poliisi yrittää esitutkinnan aikana selvittää tapahtumien kulun, motiivin ym.

Poliisi tiedotti, että etsitty henkilö oli aseistettu ja mahdollisesti vaarallinen. Rikoksesta epäillyllä oli hallussapitolupa kyseisiin aseisiin. Aseita ei kuitenkaan käytetty nyt tutkittavassa rikoksessa.

Operaation aikana Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on saanut virka-apua Helsingin poliisilaitokselta sekä Rajavartiolaitokselta.

Poliisilla ei ole enempää tiedotettavaa asiasta.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.