Bulgarialainen ”maahanmuuttajien metsästäjä” sai oman kopterin

Bulgarialainen kansalaisaktivisti Dinko Valev on saanut käyttöönsä entisen taisteluhelikopterin laittomien maahantulijoiden jäljittämiseen Bulgarian rajaseudulla.  Kopteri näyttää olevan venäläistä valmistetta, Mi-24 tunnettu nimellä ”Hind”.

Mi-24:a käytetään 34:n eri maan armeijoissa, ja sitä on nimitetty ”Neuvostoliiton tappavimmaksi aseeksi”. Valevin tarkoituksena on toki eksyneiden löytäminen, ja opastaminen takaisin Kreikan puolelle rajaa. Häntä on myös arvosteltu kiinnisaatujen tylystä kohtelusta. Monet Bulgariassa pitävät Valevia 2000-luvun kansallissankarina.

Mi-24 -taisteluhelikoptereita on silloin tällöin myynnissä, mutta niillä ei ole vakiintunutta hintatasoa eikä niitä myydä aivan kaikille. Valevin sponsoreille kopteri lienee maksanut jonkin seitsemännumeroisen summan.

Asian uutisoi The Sun 20.03.2017.

Mi-24 ”Hindin” ominaisuuksista: Business Insider.

 



5 thoughts on “Bulgarialainen ”maahanmuuttajien metsästäjä” sai oman kopterin

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.