Jussi Halla-aho: Kotouttamiselle selkeät mittarit

Työministeri Jari Lindströmin (uv) erityisavaustaja yritti poistaa virkamiesten valmistelemalta listalta tukia. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mielestä hän toimi oikein. 

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mielestä työmisinteri Jari Lindströmin (uv) entinen erityisavustaja Sakari Puisto (ps) toimi oikein yrittäen leikata työ- ja elinkeinoministeriön valmistelemalta listalta somalijärjestöjen avustuksen kotouttamistoininnasta pois.

Alkuvuodesta yksi somalijärjestö pudotettiin pois listalta virkamiesten uuden harkinnan jälkeen.

TEM:n kansliapäällikkö Jari Gustafsson piti Puiston toimintaa pyöristyttävänä. Koska virkamiehet eivät muuttaneet avustuksia, kuin Puisto ohjeisti, heidän mukaan hän hermostui.

Halla-ahon perustelu hänen sanomiselleen:

”Näitä avustuksia perustellaan kotouttamisella, kuten Gustafssonkin teki HS:n jutussa. Kotoutumiselle pitäisi asettaa selkeät ja objektiiviset mittarit.”

”Kriteeriksi pitäisi ottaa vertailukelpoisia ja relevantteja lukuja, kuten työllisyysluvut ja edustus rikostilastoissa.”

Halla-ahon mukaan kotouttamista mitataan sillä, kuinka paljon rahaa siihen laitetaan ja sanoo:

”Tavallaan lakaistaan kotoutumisen epäonnistuminen maton alle toteamalla, että meillä kotoutuminen on onnistunut hyvin, koska meillä on virkamies hoitamassa asiaa. Tämä on Helsingin entisen apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljasen kohtuullisen sanatarkka sitaatti.”

Tuottamuksellisesti hankittu ongelma 

Halla-ahon mukaan maahanmuuton ja siihen käytettävien rahojen tapauksessa on kyse tuottamuksellisesti hankitusta ongelmasta:

”Tietenkin meillä on kotimaassakin huijareita ja kaikenlaisia ihmisiä. Mutta se on sellainen ilmiö, jonka kanssa jokainen kansakunta joutuu ja pystyykin elämään.”

Asiasta uutisoi: Hs