Moottoripyöräilijällä oli vauhtia 227 km/h

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessaan, että moottoripyörän keskinopeudeksi mitattiin 227 kilometriä tunnissa. Alueen nopusrajoitus on 100 kilometriä tunnissa. 

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen liikennevalvontaa suorittavan autopartion tarkoituksena oli puolen päivän aikaan pysäyttää moottoripyörä tarkastusta varten kantatiellä 51 Siuntiossa. Tuhatkuutioisen moottoripyörän kuljettaja ei kuitenkaan noudattanut poliisin antamaa pysäytyskehotusta vaan pakeni Kirkkonummen suuntaan.

Moottoripyöräpoliisi mittasi kantatiellä 51 Kirkkonummen keskustan kohdalla pakenevan moottoripyörän keskinopeudeksi 227 km/h. Tiellä on nopeusrajoitus 100 km/h. Moottoripyörä ei noudattanut vieläkään poliisin antamaa pysähtymismerkkiä vaan pakeni kovaa vauhtia Upinniementielle. Moottoripyöräpoliisi joutui lopulta kiilaamaan pakenevan moottoripyörän tien reunaan. Moottoripyörää kuljettanut mieshenkilö otettiin kiinni ja toimitettiin Espoon poliisivankilaan.

Moottoripyörää kuljettanutta henkilöä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja huumaantuneena ajosta. Hänellä ei myöskään ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Moottoripyörästä poistettiin epäkuntoisuuden vuoksi rekisterikilpi. Moottoripyörän molempien renkaiden kulutuspinta oli olematon. Takarengas oli huonon kunnon vuoksi vaarassa puhjeta.