Kiinan Zhengzhou haluaa maailmalle, Kouvola yksi junaliikenteen kohde.

Kiina pyrkii parantamaan kuljetusyhteyksiään maailmalle, ja kiinnostus kohdistuu myös Suomen suuntaan. Konttiliikennettä saattaa kulkea rautateitse Kouvolasta Kiinan Zhenghouhun  vielä tämän vuoden aikana, kertoo Kouvola Innovationin kehittämispäällikkö Simo Päivinen. Hanke edellyttää vielä Kiinan valtion osallistumista.

Kazakstanin kansallisen rautatieyhtiön tytäryhtiö KTZ Express on osoittanut kiinnostusta reitin operioimiseen. Yhtiötä edustaa Pohjoismaissa Uny Trade, jonka operatiivinen johtaja Jari Grönlund on juuri käynyt Kiinassa tämän asian tiimoilla.

Kiinan tavoitteena on  yhdistää 27 kiinalaista ja 28 eurooppalaista suurkaupunkia säännöllisten tavarakuljetusten verkostoon. koejunan Zhengzhousta Kouvolaan on tarkoitus kulkea syksyllä 2017.  Kiinan ja Keski-Euroopan välinen konttiliikenne rautateitse on kulkenut tähän asti Puolan kautta, jonne sekä Kazakstanin että Siperian rataa kulkevat junat päätyvät, mutta tämä reitti alkaa olla ruuhkainen. Kouvola-Zhengzhou-yhteydestä odotetaan ruuhkien purkajaa.

Kiinalaisilla on aiemmin ollut taloudellisia hankkeita Kouvolassa, mutta niiden tulokset eivät ole olleet aina kovin suotuisia.

 

Asiasta kirjoitti Kouvolan Sanomat 26.06.2017.