Manchester Arenan pommimiehen opinahjon ylioppilaskunnan puheenjohtajalla hurjat puheet

Manchester Arenalla itsensä räjäyttänyt Salman Abedi oli ainakin kirjoilla Salfordin yliopistossa, jonka ylioppilaskunnan puheenjohtaja Zamzam Ibrahim on nyt herättänyt huomiota oudoilla lausunnoillaan. Ruotsissa asunut somalitaustainen Miss Ibrahim mm. on ilmoittanut haluavansa sortaa valkoisia, ja luettaa kaikilla koraania.


Zanzam Ibrahim valittiin Salfordin ylioppilaskunnan johtoon viime huhtikuussa, ja hänellä on myös jokin tehtävä kansallisen opiskelijaliiton johdossa. Tämän jälkeen hänen some-kirjoitteluunsa alettiin kiinnittää huomiota. 

Salfordin ylioppilaskunta on selittänyt Ms Ibrahimin lausuntojen olevan nuoruuden aikaisia heittoja, mutta hän on myös ottanut kantaa Englannissa toteutettuihin radikalismista-vieroittamisohjelmiin: Ms Ibrahimin mielestä on väärin, että ne kohdistetaan vain muslimitaustaisiin ja värillisiin opiskelijoihin.

Hänen omat kannanottonsa eivät välttämättä tue käsitystä, että radikalisoitumista vastustavat kampanjat olisi suunnattu väärin. Onhan ms Ibrahimin opinahjon tällä hetkellä tunnetuin entinen oppilas Salman Abedi. Abedille terrorismiin suuntautuneesta radikalismista pois-kasvattamis kampanjat vain tulisivat liian myöhään.

  • Jos olisin presidentti, sortaisin valkoihoisia vain jotta he saisivat tietää, miltä se tuntuu.
  • (Kysymys) Voiko naisen ja miehen välillä olla ystävyyttä? (Ms Ibrahimin vastaus) Olen keskustellut tästä monien ystävieni kanssa. Ehkä joissain tapauksessa voi, mutta islamin kannalta ei ole sopivaa että tytöllä on ylipäätään miespuolisia ystäviä. Joten vastaan: EI…
  • Mitä kirjaa kaikkien pitäisi lukea? (Ms Ibrahim:) Koraania, islamilainen vallanotto tulee tapahtumaan.

 

Asiasta kirjoitti Daily Mail.