Poliisi Janne Korhonen puuttui Refugee Hospitality Club (Finland) ryhmän kirjoitteluun

Refugee Hospitality Club (Finland) Facebook-ryhmässä on aktiivisena kirjoittajana Marjaana Toiviainen, joka ei ole hyväksynyt ryhmän sisällä kritiikkiä itseään kohtaan.

Toiviainen ilmoitti ryhmässä, että häntä koskeneet kritiikit on poistettu ylläpitäjän toimesta. Kritiikit koski Toiviaisen kiinniottoa lentokentällä, missä hän osallistui mielenosoitukseen turvapaikanhakijoiden ”pakkopalautuksia” vastaan. Ryhmässä on myös paljon muita kyseenalaisia kirjoituksia eikä Toiviainen ole ollut niihin kaikkiin osallinen. Korhonen kirjoittaa yleisesti ryhmän kirjoittelusta eikä nimeä ketään yksittäistä ryhmään kuuluvaa henkilöä.

Janne Korhonen Helsingin poliisilaitoksen ennalta estävä toiminto:

”Olen jonkin verran seurannut sivusta tämän sivuston kirjoittelua. Sivulle on ollut tarve ja se on monelle tärkeä kanava jakaa tietoa yhteisestä asiasta. Pettymyksekseni olen kuitenkin havainnut kuinka täällä kirjoitetaan monesti asioista tunteella ilman faktapohjaa. Täällä myös vääristellään tietoja ja suorastaan kerrotaan valheita. Täällä ei myöskään kirjoiteta asioista, jotka paljastavat ongelmakohdat tai kehitystarpeet omassa toiminnassanne, ja joista vaikenemalla on helppo syyttää viranomaisia.

Viranomaisena en voi täällä kertoa tai kommentoida luottamuksellisia keskusteluja. Toivoisin kuitenkin, että jos te kansalaisena kirjoitatte asioista, niin pyrkikää pysymään totuudessa. Huomaan, että täällä on paljon järkeviä ihmisiä, jotka näkevät totuuden ja ymmärtävät kuinka asioita hoidetaan, mutta heidän kommenttinsa vaiennetaan tunteenomaisilla kommenteilla. Haukkumalla, syyttämällä ja valheellisella tai vääristellyllä tiedolla teidän aatteenne häviää ja pahimmillaan aiheuttaa aiheettomia epäluottamuksen kokemuksia turvapaikanhakijoiden ja viranomaisten välillä.

Kirjoittelunne ei enää juuri eroa vastakkaista näkökulmaa kannattavien kirjoittelusta. Pyhittääkö tarkoitus keinot? Lopulta valheellisesta tiedosta on haittaa vain teille itsellenne sekä hyvää tarkoittavalle asiallenne.

Yhteistyöterveisin Janne Korhonen sekä Helsingin poliisilaitoksen ennalta estävä toiminto.”

Lähde: Janne Korhonen