Uusi saari ilmestyi tyhjästä

Yhdysvaltojen North Carolinan osavaltiolle kuuluvan Cape Pointin kärjen eteen ilmeistyi hiekkasaari muutamissa päivissä. Saari on noin puoli kilometriä pitkä ja noin 165 metriä leveä. Saaren syntyä on tutkittu ja päädytty tulokseen, että saari on syntynyt merivirtojen seurauksena. alueella merivirrat ja ristiaallokko on poikkeuksellisen kovaa ja turisteja on kehoitettu pysymään pois saarelta.

Kuitenkin päivittäin joudutaan pelastamaan saarelle pyrkijöitä. Pelastusoperaatioita on ollut jo tuhat. Vedenvaraan joutuneita voi myös kohdata muutkin vaarat, kuten alueen lukemattomat hait ja konepellin kokoiset rouskut.

Nimensä Shelly Island saari sai tuhansista simpukankuorista, jotka peittävät saaren rantoja. Saari on muuten turvallinen, kuhan sinne ehjänä pääsee.

Kysymysmerkki onkin onko saari tullut jäädäkseen vai katoaako se yhtä nopeasti kun tulikin. Alue sivaltaa muutenkin läheltä bermudan kolmiota, mistä liikkuu useita tarinoita ja myyttejä, juuri lukuisten kadonneiden laivojen ja lentokoneiden takia.

Totuus on kuitenkin että saarenkin alueella makaa merenpohjassa tuhansia veneitä. Moni ei ymmärrä sitä vaikka saarelta näkee mantereelle ja välimatkaa on vain noin 50 metriä, niin välissä kulkeva vesialue on erittäin vaarallinen juuri ristivirtausten vuoksi.

video saarelta: