Poissa koulusta ramadanin takia: Korvaukset syrjinnästä, kun eivät koulukuvassa

Kahden muslimioppilaan äiti vaati hollantilaiselta koululta 10 000:n euron korvausta, koska oppilaita syrjittiin koulun tilaamassa kaikkien oppilaiden yhteisessä koulukuva-projektissa: Syrjityt oppilaat olivat saaneet vapautuksen po. päiväksi ramadanin päättymisjuhlaan, Eidiin, osallistuakseen. Että poissaolo oli vanhempien oman aloitteen seurausta, ei vaikuta syrjintä-tulkintaan.


Haagin käräjäoikeus totesi tapauksen syrjinnäksi, mutta alensi korvauksen 500:n euroon. Oikeusistuin katsoi, että koulun olisi pitänyt aktiivisemmin tarjota oppilaille vaihtoehtoa Eid-päiväksi sovitun kuvauksen tilalle. Asiaan ei vaikuttanut se, että sama valokuvaaja kävi uudelleen koululla kuvaamassa varsinaisesta otoksesta poisjääneet lapset.

Oppilaiden vanhemmat ovat tyytyväisiä oikeuden päätökseen. Europarlamentaarikko Geert Wilders on tyrmistynyt päätösestä, jossa vastuu syrjinnästä t. syrjimättömyydestä sysätään tällä tavalla koululle. Otsikkokuva on Wildersin julkaisusta. Oppilaiden äiti kertoo lahjoittaneensa 500:n euron korvauksensa hyväntekeväisyyteen.

NOS 10.07.2017.

De Telegraaf 10.07.2017.

Dokument.dk 12.07.2017.