Poliisilla kiireinen Jazz-viikko Porissa

Pori Jazz -konserttipäivistä torstai oli rauhallinen. Perjantain ja lauantain välinen yö oli jo selvästi torstaita vilkkaampi. Kiireisin työvuoro oli lauantain ja sunnuntain välinen yö jolloin kaikki poliisipartiot olivat kiinni tehtävissä aamuyön tunteihin asti ja tehtäviä oli myös välillä odotuksella. Pahoinpitelyt ja erilaiset nahistelut työllistivät runsaasti poliisia. Huvialueet (Jazzkatu Etelärannassa sekä Kirjurinluodon Areena ja sen läheisyys) työllistivät huomattavasti aikaisempia vuosia enemmän. Järjestyksenvalvojat joutuivat käyttämään useissa tapauksissa henkilöiden rauhoittamiseksi käsirautoja sekä kaasusumuttimia. Poliisi joutui myös järjestyksenvalvojien pyynnöstä edellä mainituille huvialueille. Suuri osa häiriöistä mihin poliisia pyydettiin, tapahtui Porin ydinkeskustan alueella. Lisäksi perinteisiä kotihälytys- rattijuopumus ym. tehtäviä oli vähintään normaalin kesälauantain verran. Poliisi oli kaksinkertaistanut vahvuutensa perjantain ja lauantain yövuoroihin. Tästä huolimatta poliisin saapuminen paikalle saattoi kestää tavanomaista pidempään.

Kokemäenjoenrannassa poliisin ja rajavartiolaitoksen venepartiot olivat työllistettyjä useampien veteen joutuneiden ja sinne hypänneiden henkilöiden, sekä ilkivaltaisten pelastusveneiden käyttämisen vuoksi.

Poliisin suorittamassa huumausainevalvonassa ilmisaatettiin yli kolmekymmentä huumausainerikosta. Suurin osa huumausainerikoksista oli huumausaineiden käyttörikoksia. Kiinniotetut käyttäjät olivat etupäässä paikallisia, poliisille jo entuudestaan tuttuja henkilöitä. Poliisin haltuunottamía huumausaineita oli mm. marihuana, ekstaasi, amfetamiini sekä huumausaineiksi luokiteltavat lääkeaineet.

Suomi Areenan ja Porin Jazzin aikoihin Liikenteen turvallisuusvirasto (Trafi) oli perustanut poliisin esityksestä tilapäisen rajoitusalueen koskien miehittämättömiä ilma-aluksia ja lennokkeja. Näiden lennättäminen rajoitusalueella vaati poliisin luvan. Ennen luvan myöntämistä poliisi koordinoi asiasta Porin lennonjohdon kanssa. Lentokieltoa noudatettiin hyvin lukuunottamatta perjantaina Ruosniemessä tapahtunutta tapausta, missä lennokki oli noussut 300 metrin korkeuteen ja aiheuttanut koululennolla olevalle lentokoneelle vaaratilanteen.

Suuresta yleisömäärästä huolimatta erittäin vakavilta rikoksilta vältyttiin.

Lähde: Poliisi

One thought on “Poliisilla kiireinen Jazz-viikko Porissa

  • 17.7.2017 at 10:57
    Permalink

    Näin kävi vaikka omat juomat kiellettiin – vai juuri siksi

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.