Ulkoministeri Timo Soini: Suomi kieltäytyy turvapaikanhakijoiden uusista siirroista EU:ssa

Ulkoministerikokoukseen osallistuneen Uutta vaihtoehtoa edustavan ulkoministeri Timo Soinin mukaan Suomi ei voi sitoutua turvapaikanhakijoiden uusiin sisäisiin siirtoihin EU:n sisällä. Soinin mukaan kaikkien EU-maiden on ensin pidettävä kiinni vanhoista lupauksistaan.

Unkari, Tshekki ja Puola ovat kieltäytyneet noudattamasta EU-maiden yhteistä päätöstä siirtää turvapaikanhakijoita Italiasta ja Kreikasta. Suomi puolestaan on ottanut vastaan turvapaikanhakijoita lähes parhaiten EU:ssa.

Sisäiset siirrot saattavat nousta uudelleen esiin syksyllä, kun EU-maat puntaroivat Italialle annettavaa apua.

Ulkoministeri Soinin mielestä tilanne syö koko EU:n uskottavuutta.

– Me edellytämme, että sopimuksista pidetään kiinni. Siellä on se 160 000:n pohja, josta pitää ratkaisu löytyä. Sitten jos se löytyy, voidaan katsoa jatkoa. Ennen sitä ei katsota, Soini paalutti Brysselissä.

”Pakolaiskiintiö vaatii kaikkien hyväksynnän”

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) on aiemmin arvioinut, että Suomikin voi saada syksyn aikana pyynnön ottaa vastaan turvapaikanhakijoita suoraan lähtömaista tai Italiasta, johon on saapunut tänä vuonna Välimeren yli 93 000 siirtolaista.

– Parasta, miten Italiaa voidaan auttaa, on se, että saadaan Libyan tilanne ratkaistua, Soini kommentoi.

Risikko ja pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ovat esittäneet, että Suomi voisi nostaa pakolaiskiintiötään osana eurooppalaista kokonaisratkaisua. Eurooppaministeri Sampo Terho (uv.) on kuitenkin tyrmännyt ajatuksen.

Soini kertoo, että pakolaiskiintiötä voidaan muuttaa vain hallitusryhmien yhteisellä päätöksellä.

– Semmoista keskustelua ei käydä julkisuuden kautta, ja jos käydään, se on varmin tapa tyssätä koko asia.

Risikko lupasi viikonloppuna, että pakolaiskiintiön nosto tulee olemaan esillä syksyn budjettiriihessä.

Lähde: Yle

3 thoughts on “Ulkoministeri Timo Soini: Suomi kieltäytyy turvapaikanhakijoiden uusista siirroista EU:ssa

  • 17.7.2017 at 18:07
    Permalink

    Timo puhuu jälleen populistin suulla. Miten niin muka Suomi ei sitoutuisi uusiin sopimuksiin? Timohan on käynyt sopimassa jo että Suomeen tulee lisää tirvapaikan hakijoita. Timo ei aja eroa EU:sta eikä eroa eurosta. Timo toteuttaa oligarkkien agendaa ja hyväksyy Suomeen lisätulvana tulevat loiset.

    Jaa että miten niin? No kun TImo on jo aikaa sitten hyväksynyt allekirjoituksellaan yhteisen EU-agendan. Se sisältää lauseen jonka mukaan kaikki EU-maat ottavat prosenttuaalisesti saman verran loisia maahansa asumaan. Suomi on jo ottanut enemmän kuin olisi ptänyt ja se näkyy katukuvassakin. Ja kun jo aikaisemmasta sopimuksesta pidetään kiinni, niin Timo on allekirjoittanut noin 65 MILJOONAN !!!! loisen asuttamisesta Suomeen. Ei siis erikseen tarvita uusia papereita. Vanhat allekirjoitetut sopimukset rittävät vallan hyvin.

    Reply
  • 17.7.2017 at 19:16
    Permalink

    Ottakoon vastuun ne maat, jotka Libyan tantteerisivat kivikaudelle. Gaddafi varoitti mitä seuraa jos hänet tapetaan ja niinhän siinä kävi, seuraukset siitä näkyy nyt koko euroopan unionin alueella.

    Reply
  • 17.7.2017 at 19:46
    Permalink

    Maailman korkeimpiin kuuluva sosiaaliturva jo tähän mennessä tulleille matuille rahoitetaan käytännössä KOROLLISTA ULKOMAANVELKAAMME vastaavasti lisäten. Valtionvelkamme on ylittänyt jo kriittisenä pidetyn 60% rajan bruttokansantuotteesta ja on tällä hetkellä runsaat 105 miljardia euroa, http://velkakello.fi/
    Velkaa on viime vuosina paisutettu n. 5 miljardia euroa vuodessa. Pelkästään jo PettUri Orpon syksyllä 2015 vastaanottamista kymmenistä tuhansista partalapsista aiheutui miljardiluokan vuotuinen lisävelan tarve valtiolle; Orpo olisi voinut käännyttää kaikki nuo matut välittömästi takaisin turvalliseen maahan Ruotsiin Dublinin sopimuksen perusteella.
    Orpon vaimo muuten on matu-liiketoiminnassa mukana tarjoamalla matuille lakiasiain palveluja.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.