Ensi viikolla ajettava Rallin MM-sarjan osakilpailu Neste Rally Finland työllistää poliisia

Poliisi kertoo tiedotteessaan liikennejärjestelyistä ja turvallisuuteen liittyvistä asioista.

Rallin MM-sarjan osakilpailu ajetaan Keski-Suomen maakunnassa torstaista sunnuntaihin 27. – 30.7.2017. Osakilpailu tuo runsaasti autourheilusta kiinnostuneita alueelle ja ruuhkauttaa erikoiskokeille johtavia teitä ja Jyväskylän keskustaa. Poliisi on varautunut ruuhkiin lisäämällä liikenteenvalvontaa. Poliisi osallistuu myös liikenteenohjaamiseen rallijärjestäjien kanssa.

Rallissa ajettavien erikoiskokeiden läheisyydessä on erityisiä liikenteenjärjestelyjä, kuten tilapäisiä nopeusrajoituksia, pysähtymiskieltoja ja liikenteenohjaajia koko rallin ajan. Nämä vaikuttavat yleisen liikenteen sujuvuuteen.

Erikoiskokeita ympäri Keski-Suomea

Torstaina ajetaan Ruuhimäen testierikoiskoe klo 8 alkaen, mikä ruuhkauttaa 9-tietä Jyväskylästä Kuopion suuntaan Lievestuoreen alueella, samoin 13-tietä. Jyväskylän keskustassa ajettava Harjun erikoiskoe ruuhkauttaa keskustaa laajasti torstai-iltapäivästä alkaen.

Perjantaina ajetaan Halisen, Urrian, Jukojärven ja Äänekoski-Valtran, Laukaan ja Lankamaan erikoiskokeet. Ruuhkia on odotettavissa 18-tiellä Jyväskylästä Petäjävedelle ja Multialta Petäjävedelle, samoin Petäjävedellä tiellä 604 ja Keuruulta Multialle johtavalla tiellä. Myös Mäntäntie voi ruuhkautua kun erikoiskokeita ajetaan Keuruun pohjois- ja eteläpuolilla. Perjantaina erikoiskokeet ruuhkauttavat teitä myös Jyväskylän ja Äänekosken välillä ja Laukaasta pohjoiseen ja etelään. Harjun erikoiskoe puolestaan ruuhkauttaa jälleen Jyväskylän keskustaa.

Lauantaina ajetaan Pihlajakosken, Päijälän, Ouninpohjan ja Saalahden erikoiskokeet. Ne ruuhkauttavat teitä Jämsän ja Kuhmoisten välillä Ja Jämsässä 9-tiellä.

Sunnuntaina ajetaan Lempään ja Oittilan erikoiskokeet, jotka ruuhkauttavat teitä 9-tieltä Luhangan suuntaan. Sunnuntaina iltapäivällä ralleihin liittyvä paluuliikenne ruuhkauttaa pääteitä Jyväskylästä poispäin.

Ralliopastusta mobiilisovelluksesta ja radiosta

Tarkemmat tiedot ajettavista reiteistä ja sulkuajoista löydät sivuilta www.nesterallyfinland.fi sekä rallien omasta mobiilisovelluksesta (saatavilla App Store ja Google Play). Kilpailupäivinä on kuunneltavissa ralliradio (taajuus 99,3 MHz (Jyväskylä) ja 97,0 MHz (Pihtipudas) sekä netissä: yle.fi/jyvaskyla), jossa myös kerrotaan ruuhkista maanteillä ja annetaan reittiopastusta.

Reittivalinnoista

Jos rallit eivät ole määränpääsi, suosittelemme käyttämään muita kuin rallikansan käyttämiä teitä perille pääsemiseksi. Rallikansalle suosittelemme matkaan mukaan kärsivällisyyttä, kevyttä kaasujalkaa ja erityistä varovaisuutta.

Pysäköinti on sallittu ainoastaan merkityillä paikoilla. Väärin pysäköity auto saattaa vaarantaa ihmishenkiä, jos se estää pelastusajoneuvon kulkemisen. Väärään paikkaan jätetty ajoneuvo voidaan myös viranomaisten päätöksellä hinauttaa turvallisempaan paikkaan – ajoneuvon kuljettajan laskuun.

Liikenneturvallisuus

Peräänajoriski voi kasvaa yllättäviin paikkoihin pysähtyneiden autojonojen johdosta. Jonossa ohittaminen luo turhia vaaratilanteita ilman ajallista hyötyä. Muu liikenne huomioonottamalla saadaan liikenne sujumaan joustavammin ja turvallisemmin. Poliisi valvoo liikennettä tehostetusti rallireittien varrella koko tapahtuman ajan.

Yleinen turvallisuus yleisötilaisuudessa

Poliisi valvoo järjestystä ja turvallisuutta rallien aikana myös Jyväskylän keskustassa. Yleisötilaisuuksien riittävistä ja tarkoituksenmukaisista turvajärjestelyistä vastaa tilaisuuden järjestäjä, jonka kanssa poliisi on sopinut varautumisesta yleiseen turvallisuustilanteeseen.

Lähde: Poliisi.fi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.