Jos otat, pysy mökillä! – Tehostettua rattijuopumusvalvontaa mökkiteillä ensi viikolla

Poliisilaitokset suorittavat 24. 7 – 30.7.2017 tehostettua ja näkyvää rattijuopumusvalvontaa erityisesti kesämökkipaikkakunnilla koko maassa.

Kesä-elokuun vuosineljänneksen aikana tapahtuu lähes kolmannes koko vuoden liikennekuolemista. Kesällä rattijuopumusten ja törkeiden liikenteen vaarantamisten (suuret ylinopeudet) määrät kasvavat.

– Erityinen riskiryhmä ovat nuoret tielläliikkujat, joilla riskikäyttäytyminen liittyy mm. kesälomien alkamiseen ja loppumiseen, kesätapahtumiin sekä muuhun vapaa-ajanviettoon, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta sanoo.

Tyypillisin kesäkauden henkilövahinko-onnettomuus on tieltä suistuminen. Taustalla on usein ylinopeus tai rattijuopumus. Heinäkuussa 2016 henkilövahinkoon johtaneita tieltä suistumisia tapahtui yhteensä 164 kappaletta. Kesä-elokuussa 2016 tieltä suistumisissa kuoli yhteensä 30 henkilöä.

– Kenenkään ei pidä ottaa riskiä ja lähteä ajamaan kännissä tai lähteä humalaisen kuljettajan matkustajaksi, Ihalainen muistuttaa.

Lähde: Poliisi

One thought on “Jos otat, pysy mökillä! – Tehostettua rattijuopumusvalvontaa mökkiteillä ensi viikolla

  • 21.7.2017 at 23:45
    Permalink

    Tervetullutta valvontaa. Samalla voisivat mennessä ja tullessa ottaa nopeuksia myös pääteillä.

    Kiitos

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.