Mitä ihmettä? Salvador Dalí kaivettiin ylös haudastaan

Oikeuslääketieteelliset asiantuntijat ovat kaivaneet surrealismin mestarin, taiteilija Salvador Dalín ruumiin ylös haudastaan Espanjassa. Surrealisteista ehkä kaikkein kuuluisimman taiteilijan hampaat, luut ja kynnet tutkittiin neljä tuntia kestäneessä operaatiossa, jossa otettiin DNA-testejä isyyskiistan vuoksi.

Määräys ruumiin tutkimiseen tuli oikeudelta, kun eräs nainen nimeltä María Pilar Abel Martínez väitti, että hänen äidillään oli suhde Dalín kanssa, joten hän on Dalín tytär. Mikäli väite osoittautuu todeksi, nainen voi periä osan maailmankuulun taiteilijan omaisuudesta, joka on nyt Espanjan valtion hallussa.

Tutkimusten tuloksia odotetaan mahdollisesti viikkojen kuluessa.

Katalonian Figueresissa syntynyt Dalí kuoli 85-vuotiaana vuonna 1989. Salvador Dalí on haudattu hänen elämästään kertovan ja taidettaan esittelevän museon kryptaan kotikaupungissaan.film War for the Planet of the Apes download

Joukko ihmisiä kerääntyi museon ulkopuolelle torstai-iltana seuraamaan, kun poliisi saattoi oikeuslääketieteelliset asiantuntijat museorakennukseen.

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Dalía isäkseen väittävä, vuonna 1956 syntynyt Martínez lukee ammatikseen tarot-kortteja. Hän kertoo, että Dalílla oli suhde hänen äitiinsä vuotta ennen hänen syntymäänsä. Hänen äitinsä Antonia oli työskennellyt perheelle, joka vietti aikaa lähellä taiteilijan kotia. Martínezin mukaan sekä hänen äitinsä että äidinäitinsä molemmat kertoivat hänelle pienenä, että Dalí on hänen isänsä.

Dalílla ei tiedetä olleen lapsia. Kuuluisa taiteilija jätti omaisuutensa Espanjan valtiolle, ja omaisuutta hoitaa Dalín säätiö. Dalín museo ja säätiö vastustivat taiteilijan ruumiin tutkimista, mutta eivät kuitenkaan voineet estää sitä. Martínez on taistellut isyyden selvittämiseksi jo vuodesta 2007 lähtien.

Monet Dalín elämää tutkineet asiantuntijat eivät usko Martínezin väitettä. Esimerkiksi surrealistista elämäkerran kirjoittanut Ian Gibson pitää väitettä suhteesta, jossa olisi syntynyt lapsi, ”täysin mahdottomana”.

– Dalí kerskaili aina: ”Olen impotentti. On oltava impotentti tullakseen mahtavaksi taidemaalariksi”, Gibson kommentoi.

Dalí meni vuonna 1934 naimisiin Elena Ivanovna Diakonovan, joka tunnettiin nimellä Gala, kanssa. Pari pysyi yhdessä Galan kuolemaan asti vuonna 1982. Pariskunta oli lapseton.

Avioparin suhteen kerrotaan olleen vapaa, ja heidän tiedetään järjestäneen säännöllisesti orgioita talossaan. Dalín kerrotaan kuitenkin enemmänkin katselleen kuin osallistuneen orgioihin. Galan kuoleman jälkeen Dalín kerrotaan menettäneen suuren osan elämänhalustaan.

Isyysoikeudenkäynti jatkuu syyskuussa.

Lähde: IL

One thought on “Mitä ihmettä? Salvador Dalí kaivettiin ylös haudastaan

  • 22.7.2017 at 18:02
    Permalink

    Turha kuvitella, että saako tyttäreksi esittäytynyt oikeutta itselleen tässä asiassa. Ei tule saamaan. Vaikka olisikin testeissä todellisuudessa osoittautunut olevan oikea perijätär, niin kyseessä niin isot rahat, joten testitulos on aina negatiivinen.
    Valtion edun ja säätiön edun kyseessä ollessa pieni ihminen on voimaton viranomaisia vastaan.
    Pitää olla huippujuristi palkattu ja sille luvattu suuri palkkio omaisuudesta, mikäli meinaa pärjätä, ja valtion säätiötä vastaan, tuskin pärjää sitenkään. Vastassa on kuitenkin säätiö, jolla on varaa palkata lakimiehet itselleen vielä kalliimmalla. Voihan sitä tietysti kokeilla.
    Saattaahan keisisissä olla kyse lakimiesten välisestä säätiön puhdistuksesta palkkioiden muodossa molemmilla jutun osapuolilla.
    Sitä ei tiedä mitä siellä kulisseissa on sovittu keskenään eri osapuolten välilä. Juttu haiskahtaa pahasti!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.