Nainen rallin maailmassa

Turkulainen 36v kahden teinin äiti. Toimii rallissa CO-draiverina eli kartanlukija.

Despicable Me 3 2017 film trailer

1.Miten kiinnostuit rallista?
Työnantajani harrasti rallia, kerran harjoituksissa pääsin kyytiin ja siitä se lähti heti. Samana keväänä olin jo suorittamassa ralli-tutkintoa. Laji tuntui heti omalta.

2.Kuinka kauan olet ollut mukana?
5. vuosi on menossa. Kaudet on ollut hiukan rikkonaisia terveydellisistä syistä. Pakollisilla tauoilla polte sorapoluille on aina ollut kova. Mutta kun itse ei pääse ajamaan olen talkooporukassa mukana tekemässä ralleja,jotta muut pääsee kisaamaan.

3.Mitkä kuuluvat työnkuvaasi?
Kartturin tehtäviin kuuluu nuotin luvun lisäksi katsoa että autokunta on minuutilleen oikeassa ajassa oikeassa paikassa. Erikoiskokeille mennään minuutti aikataululla, ennen aikaisesti menosta ja myös myöhästymisestä saa aikasakkoa.
Minulle kuuluu myös katsoa että turvavarusteet, kypärät,niskatuet ym. on mukana… Myös miehistön huolto pitää katsoa mukaan, juotavaa ei sovi unohtaa. Laji on yllättävän hikinen ja nestehukka on varsinkin kesällä todellinen uhka.

4.Onko naisia paljon mukana?
Naiset on lisääntymään päin lajin parissa. Parin viime vuoden aikana on naisia tullut kiitettävästi mukaan. Lisää mahtuu totta kai jotta saadaan juttukavereita pukuhuoneisiin.

5.Miten sinut on otettu vastaan rallimaailmassa?
Alku ujouden jälkeen yllättävän hyvin. Kun oma itseluottamus kasvoi tekemiseen ja pääsi kunnolla sisään rallin maailmaan ei kukaan edes enään huomaa sukupuolta.

6.Onko mielestäsi naisen helppo päästä mukaan porukkaan?
Alussa saattaa tuntua vaikealta jos ei tunne porukkaa yhtään, se on kuitenkin ihan oma maailmansa. Mutta rohkeasti juttelemaan kaikille niin siitä se lähtee.

7.Oletko kokenut olevasi ”vaan nainen”?
Yksinkertaisesti olen! Alku taipaleella kun tuli tehtyä aloittelijoiden virheitä ne laitettiin helposti sukupuolen syyksi. Mutta kaikesta selvittiin kyvyllä nauraa itselleen ja oma tiimin tuella.

8 Miten läheisesi suhtautuu harrastukseesi?
Kotijoukkojen kannustus ja tuki on korvaamatonta. Vaikka aina on loukkaantumisen riski olemassa niin läheiset tukevat harrastusta täysillä. Heille siitä suuri kiitos!

9.Miten pystyt soveltamaan lapset, työn ja rallin?
Minulla se käy nykyään helposti koska lapset on jo teinejä ja kuljettajani on työnantajani. Töistä tulee helposti siis vapaata. Aikaisemmin oli lasten kanssa kotijoukot isossa roolissa. Kisamatkat kun on pitkiä tarvittiin niin ystäviä kuin äitiäkin lapsenvahdiksi. Kiitos kaikille jotka on auttanut tässä, ilman teitä olisi jäänyt kisoja väliin.

10.Oletko koskaan pelännyt kisoissa?
Pelätä en osaa. Vaikka pari kertaa on menty katon kautta ympäri ei pelkoa ole tullut. Jos tuolla pelkäisi, ei hommasta tulisi mitään. Luotto kuljettajaan pitää olla ehdoton. Myös nykyiset turvavarusteet on hyvät. Kuljettajaparilla on tulelta suojaavat vaatteet, kypärät ja niskatuet. Myös penkit, vyöt ja auton turvakaaret suojaa todella hyvin.

Hastateltu: Henna Haavisto

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.