Suomen romanit tekivät tutkintapyynnön kansanedustaja Juho Eerolasta

Entinen perussuomalainen Rikhard Blomerus kertoo tehneensä tutkintapyynnön ja kantelun oikeuskanslerille kansanedustaja Juho Eerolan (ps.) Facebook-julkaisusta.

Blomerus oli Savonlinnan perussuomalaisten kaupunginvaltuustoryhmän toinen varavaltuutettu, mutta hän erosi puolueesta Jussi Halla-ahon tultua valituksi puolueen puheenjohtajaksi. Blomerus kommentoi tuolloin, että olemalla jäsenenä Halla-ahon johtamassa puolueessa hän antaisi rasismille hiljaisen hyväksynnän.

Blomerus kertoo tehneensä oikeuskanslerille kanteen Eerolan päivityksestä ja lisäksi hän on tehnyt Romanitaiteilijoiden verkosto ry:n puheenjohtajan Kyösti Rothin kanssa asiasta poliisille tutkintapyynnön. Tutkintapyynnössä poliisia pyydetään arvioimaan, onko Juho Eerola syyllistynyt rasistiseen vihapuheeseen ja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Tutkintapyynnössä Blomerus ja Roth näkevät, että Eerola tuomitsee kirjoituksessaan kaikki kerjäläisromanit rikollisiksi ja pillerikauppiaiksi. Eerola kirjoitti, että nähdessään romanikerjäläisiä hän on joskus katsonut heitä halveksivasti tai sylkäissyt mielenosoituksellisesti. Eerola kirjoitti myös, että romanikerjäläisten tukijat tukevat laitonta pillerikauppaa ja muuta rikollisuutta, ja jos kaikki toimisivat niin kuin hän, kerjäläiset lähtisivät Suomesta.

Blomeruksen mukaan Eerolan päivitys on kuohuttanut Suomen romaniyhteisössä. Juho Eerola sanoo, että häntä tutkintapyyntö ei juuri hätkäytä.
— Minusta on omien laskelmieni mukaan tehty kahdeksan kertaa rikosilmoitus tai vastaavaa. Suhtaudun siihen aika kevyesti. Jos sieltä tulee joku tuomio, niin tulee, Eerola kommentoi.

Eerola vetää kuitenkin takaisin julkaisussa tekemiään yleistyksiä.
— Jos joku on vain kerjäläinen, en kannusta ketään sylkemään lähellekään. Mutta huumekauppiaita kohtaan minulla ei ole mitään armoa.

Eerola toivoisi Blomeruksen ja Rothin olevan enemmän huolissaan kerjäläisten Suomeen tuomasta rikollisuudesta kuin Eerolan sanomisista.

— Kyse on siitä, että henkilö, joka voisi oikeasti auttaa, tehdä konkreettisia tekoja, jotka veisivät siihen suuntaan, että kenenkään ei tarvitsisi tulla suomeen kerjäämään elannokseen, tarjoaakin ratkaisukseen vihaa, rasismia ja kehottaa muitakin tähän, kommentoi puolestaan Blomerus.

— Yksi asian ulottuvuuksista on myös se, että nykyisessä Halla-ahon perussuomalaisissa tämänkaltainen kehitys on alkusoittoa. Olen asiasta kysynyt suoraan Eerolalta joka tarjoaa näsäviisaita vastauksia. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ei ole kommentoinut asiaa mitenkään kyselyistä huolimatta. Myöskään Halla-aho ei kommentoi asiaa, eli hyväksyntä on annettu, Blomerus toteaa.

Lähde: Itä-Savo

7 thoughts on “Suomen romanit tekivät tutkintapyynnön kansanedustaja Juho Eerolasta

  • 21.7.2017 at 11:48
    Permalink

    Millä nämä romanialaiskerjäläiset saavat elantonsa muulla kuin kerjäämällä,myymällä tai varastamalla?

    Reply
  • 21.7.2017 at 14:46
    Permalink

    jossei rahha riitä ni,valttio anta lissä !!!

    Reply
  • 21.7.2017 at 18:27
    Permalink

    Nyt alko se loanheitto kampanja. Ei se ole ilmaista matkustaa Romaniasta tänne asti kerjäämään ja jos muutaman hassun euron päivässä tienaa niin mistä se raha tulee mikä on niin merkittävä summa että kannattaa maksaa 200-300 euroa tänne tulemisesta? Ei ainakaan siitä kahvikupista missä on muutama kolikko. Järjenkäyttöä ei ole kielletty. Onhan siellä myös muutamaa nuorempaa romanialaista tyttöä yritetty parittaa pullonkeräämisen ohessa. Ei ole pötypuhetta koska sattui omalle kohdalle.

    Reply
  • 21.7.2017 at 23:30
    Permalink

    Haiiii, menkää autttaaaa romaniankerjäläisiii!

    Reply
  • 22.7.2017 at 05:23
    Permalink

    Eikö tätä kerjäläisporukkaa vain voi olla päästämättä maahan?
    Ja Suomen romanit, 500 vuotta täällä ja ovatko sopeutuneet?

    Reply
  • 12.9.2017 at 01:10
    Permalink

    Kyllä on turha Suomen mustalaisten tehdä tutkintapyyntöjä rikollisista Romanian mustalaisista suomalaisia vastaan, kuten Juho Eerolaa vastaan. Edelliskesänä kerjäläismustalaiset olivat oikein maan vaiva ja röyhkeitä. Kauppojen parkkialueilla oli monta ikävää kohtaamista, tunkeutuivat liian lähelle, itseasiassa kiinni ja monen hengen voimin. Siinä oli aina jotain kaupan tekoa, koruja ja mm. kiikareita. Miesromani tunkeutui vanhemman miehen autoon kaupaten kiikaria, lopulta sai setelin että pääsi eroon tunkeutujasta, kiikaria ei mies ostanut. Muutama suomalainen sanoi soittavansa poliisille, silloin näille vierailijoille tuli lentävä lähtö, siinä juostiin lujaa auton kyytiin (ylikuormaa oli). Muutaman kerran oli tien kahta puolta pysäköity romanien auto ja mies kanisterin kanssa auton vieressä ,viittoili pysähtymään kummankin auton vieressä. No, ei pysähdytty.
    Näitä on nähty myös kesäyössä tutkimassa veneen moottoreita ja kiertelemässä puolenyön aikaan asumusten läheisyydessä ja autojen ympärillä.
    Että älkää Suomen romanit pilatko nykyistä hyvää mainettanne tuollaisilla tutkintapyynnöillä rikollisten puolesta. Mutta antakaa ja viekää apua Romaniaan oikeasti hädänalaisille . Täällä kerjäävät naiset eivät valitettavasti saa pitää saamiaan rahoja.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.