Törkeä kavallus ja törkeä rahanpesu Seinäjoella

Pohjanmaan poliisilaitoksen talousrikosyksikkö on heinäkuun aikana tutkinut Seinäjoella epäiltyä törkeää kavallusta ja törkeää rahanpesua.

Kahden miehen yhtiössä toisen osakkaan epäillään kavaltaneen tänä vuonna ja osin viime vuonna noin 300000 euroa yhtiön omaisuutta. Yhtiökumppanin epäillään siirtäneen rahaa omille tileilleen ja sieltä edelleen vaimonsa tileille noin 100000 euroa.

Epäilty on kertonut tilisiirtojen olleen osakaslainaa. Yhtiön toinen osakas ei ole ollut osakaslainasta tietoinen. Osakaslainasta ei ole olemassa myöskään osakeyhtiölain mukaisia päätöksiä eikä velkakirjaa.

Edellä mainitun perusteella yhtiön toista osakasta epäillään törkeästä kavalluksesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja osakeyhtiörikoksesta. Hänen vaimoaan epäillään törkeästä rahanpesusta.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on määrännyt epäiltyjen omaisuutta vakuustakavarikkoon.

Esitutkinta valmistunee tämän syksyn aikana.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.