Kesäinen Kike Elomaa haastattelussa

Nykysuomi haastatteli Kike Elomaata sunnuntaina päivällä.

Pahoittelimme pyhänä soitettua puhelua, mutta Kike iloiseen tyyliinsä virkkasi vaan, että kansa on minut valinnut niin aina saa soittaa. Silloin kun meillä on kokouksia, kiinni ei saa, mutta iltaisin tai aamuisin paremmin. Ihmiset ovat tottuneet soittamaan ja paljon tulee puheluita. Välillä pystyy antamaan hyvät vastaukset ja välillä ei. Aika paljon on saanut selitellä tämän vaikean kaksivuotisen hallituskauden ajan.

Kike kertoi, että vaikka kaikki päätökset tällä hetkellä tuntuvatkin huonoilta, ei asiat aina ole niin. Paljon hyviä asioitakin on käsittelyssä, mutta tavallinen ihminen ei välttämättä tiedä niistä kaikista. Jos joku asia vaikuttaa huonolta, ei se välttämättä sitä ole. Tämä johtuu siitä, ettei kaikki tieto ole julkista, eikä ihmiset voi aina tietää kaikkea, mitä olemme miettimässä eri ryhmissä.

Kansa varmasti aluksi luuli, että saamme kaiken tahtomamme läpi, mutta näinhän asiat ei vaan toimi. Perussuomalaiset olisivat kyllä varmasti voineet vetää tiukempaa linjaa alussa.

Kike kertoo olevansa tällä hetkellä eniten huolissaan niistä 400 000 suomalaisesta jolla on maksuhäiriömerkintä. Tämä on todella iso ongelma, koska silloin ihminen ei saa esimerkiksi koti- tai autovakuutusta. Tällöin et esimerkiksi saa välttämättä edes asuntoa vuokrattua, koska siihen vaaditaan kotivakuutus. Ongelmakohta tässä on vakuutusyhtiöiden itsemääräämisoikeus. Tähän on todella vaikea puuttua ellei lakeja muuteta. Toinen suuri ongelma maksuhäiriömerkinnän omaavalla on se ettei pankit myönnä pankkitunnuksia. Tähän on nyt onneksi saatu muutos. Tämä muutos tuli EU-direktiivin kautta ja nyt pankin on todella vaikea kieltää tunnuksien hakeminen, vaikka henkilöllä olisikin merkintä.

Toinen iso asia mihin perussuomalaisten pitää maahanmuuttoasioiden sivussa puuttua on eläkeläisten ongelmat. Lääkekorvauksia on pienennetty ja moni asia maksaa enemmän. Monella eläkeläisellä ei rahat enää riitä elämiseen. Eläkeläiset ovat ryhmä, mitkä eivät enää saa tulojaan hinattua ylöspäin vaan joutuvat pärjäämään sillä eläkkeellä mikä on kertynyt.

Kolmas ehdottoman tärkeä asia on maahanmuutto. Edellisistä tulijoista yllättävän moni oli nuoria miehiä. Monella oli rahaa mukana ja media syyllisti kansaa siitä miksei tulijoita hyväksytä. Itse olen sitä mieltä, että ensin on laitettava oman kansan asiat kuntoon ja sitten vasta autettava muita. Kaikkeen ei tällä hetkellä rahat riitä.

Kysyimme kuinka kaoottisena Kike näki perussuomalaisten hajoamisen?

Kike kertoi, että tilanne on ollut äärimmäisen stressaava ja kova kolaus varsinkin niille jotka ovat olleet kauan perussuomalaisten toiminnassa mukana. Itse en olisi ikinä uskonut, että perussuomalaiset pystyvät edes hajoamaan. Itseni kohdalla oli yksi vuorokausi jolloin puhuttiin ryhmästä lähtemisestä. Mistään uuden puolueen perustamisesta ei ollut mitään puhetta. Lähdin vanhan porukan mukana, mutta heti parin päivän sisällä minulle selvisi, ettei kyseessä ole mikään hetken irtiotto. Paluuta ei olisi takaisin, sillä puheet uudesta puolueesta alkoivat. Tässä kohtaa aloin miettimään ettei tästä tule mitään. Perussuomalaisuus häviäisi minusta uuden puolueen mukana.

Ei olisi perussuomalaisten slouganeita, eikä materiaalia. Olen myös toiminut perussuomalaisten naisten varapuheenjohtajana vuosikaudet. Koko organisaatio ja kenttä, mietin ettei tämä voi olla totta, että perussuomalaisuus romuttuisi minusta henkilökohtaisesti. Olen yhteen puolueeseen lähtenyt, en siitä koskaan irronnut, en lähtenyt pois, enkä tule lähtemäänkään. Otin itse yhteyttä Mereen, Huhtasaareen ja toivoin heidän ottavan minut takaisin. Asiasta teki vaikean se, että myös lähteneissä oli minulle hyviä ystäviä. Tämä oli minulle kova paikka.

Kike kertoo arvostavansa Halla-Ahon maltillisuutta ja diplomaattisuutta. Samaa mitä itse arvostaa perussuomalaisissa, kuten myös pienen ihmisen asioiden ajamista. Tätä pitää edistää ja ylläpitää. Olen sitten tämän laidan edustaja, mutta en voisi ajatellakkaan mitään muuta vaihtoehtoa. Itse en ole ikinä lähtenyt haukkumislinjalle, eikä se mihinkään johtaisikaan. Pidän edelleen yhteyttä ystäviini enkä ole kenellekkään vihainen tapahtuman johdosta.

Kysyimme millaista kommenttia kentältä tuli eron jälkeen?

Kysyin heti eron jälkeen Facebookissa ”teinkö oikean ratkaisun?” Kommentteja tuli noin 1300 ja lähestulkoon 90% oli negatiivisia. Kommenteissa oli todella rajuakin tekstiä, mutta ymmärrän että ihmiset kuohahtivat ja välillä on hyvä purkaakin tunteitaan. Kun palasin takaisin oli 90% palautteesta taas positiivista ja olen erittäin iloinen ja onnellinen, kun tein oikean päätöksen.

Nyt tästä jatketaan Sauvon markkinoilla. Sinne on tulossa ainakin Tavion Ville ja mahdollisesti myös Laura Huhtasaari.

 

 

One thought on “Kesäinen Kike Elomaa haastattelussa

  • 24.7.2017 at 20:01
    Permalink

    Sanottakoon nyt Kikestä mitä hyvänsä, varsinkin taannoisesta pikaloikastaan, mutta sellainen ihminen, joka tunnustaa tehneensä poliittisen virheen ja on vielä kanttia tulla takaisin. Merkitsee se, että silloin ihminen ei ole läpitteensä paha tai edes mätä. Kike kuului vielä siihen joukkoon, jolle annettiin varikkopysähdyksen verran aikaa tehdä loikkaamisesta päätös, jota vielä sika Soini tuttuun tyyliin myi kuin hevoskauppias 30-vuotiasta luuskaa tuoreena ravurina.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.