Posti lopetti kirjeiden jakelun tiistaisin

Posti on lopettanut kirjeiden jakelun tiistaisin. Maanantaina postitetut kirjeet jaetaan tästä lähtien pääsääntöisesti keskiviikkona.

Jatkossa tiistaisin ei jaeta myöskään aikakauslehtiä, mainoksia, tai ilmaislehtiä, mikäli kaikki alkuviikon lähetykset on saatu jaettua jo maanantaina.

Tiistaisin jaetaan jatkossakin osa sanomalehdistä, pikakirjeet ja laboratoriolähetykset. Kuitattavat kirjeet ja paketit ovat noudettavissa posteista.

– Postinsaajille muutos näkyy käytännössä vain vähän, sillä tiistai on perinteisestikin päivä, jolloin jaettavaa postia on huomattavasti vähemmän kuin muina päivinä. Sanomalehtien varhaisjakelu ja pakettien jakelu tehdään kuten aikaisemminkin, niihin ei tule muutoksia, kertoo postipalveluista vastaava johtaja Turkka Kuusisto Postin tiedotteessa.

Tämä muutos on osa postin jakelupäiväuudistusta, joka tuli voimaan koko Suomessa jo 18. heinäkuuta.

Jakelupäivien määrä ei muutu, sillä postia jaetaan edelleen 5–7 päivänä viikossa. Uusi postilaki mahdollistaisi jopa vain 3-päiväisen jakelun taajama-alueella. Postin mukaan tätä mahdollisuutta ei kuitenkaan vielä toistaiseksi oteta käyttöön.

Lähde: IS

3 thoughts on “Posti lopetti kirjeiden jakelun tiistaisin

  • 25.7.2017 at 15:03
    Permalink

    Niin tämähän on sen lopputulema kun posti-pekka ”paransi” postin palveluja todenteolla Holkerin hallituksen aikana.
    Pony Express

    Reply
  • 25.7.2017 at 22:28
    Permalink

    Meilläpäin Itella on koko kesän ollut jakamatta postia keskiviikkoisin ja torstaisin. Perjantaina onkin aina ollut melkoinen nippu laskuja laatikossa.

    Kyllä Itellan taso on laskenut koko ajan.

    Reply
  • 26.7.2017 at 05:07
    Permalink

    Vähän hassu juttu tämä Posti. Hurjasti mennyt rahaa Venäjälle ja ulkomaille kun Itella teki vähän »businesta». Kovasti ovat mukana ruohonleikkuussa, postimerrkejä en pysty ostamaan kuin netistä – huom, maksan toimituskuluja Postille, jotta saan ostettua merkkejä, joita tarvitsen vain maksaakseni Postille… Posti ei edes itse käytä omaa palvelua vaan lähettää firman laskut spostitse.
    Eikä postimerkeistä makseta edes arvonlisäveroa! Siis what?

    Tuntuu siltä, että Postia kiinnostaa kaikki muu paitsi postinjakelu. Vakuutusmyynti, kioskitoiminta, suklaa, lähihoitaminen, em ruohonleikkuu… Ydintoiminta on näköjään vähän tyhmää?

    Käytän paljon Postin palveluja. Harmittaa kun näin asiakkaan näkökulmasta Posti itse suhtautuu omaan toimeensa noin ylimielisesti. Ehkä se on tämä valtion monopoli?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.