Rivotril-lääkepillerien maahantuonnin tutkinta etenee – Yli 20 ulkomaalaista tutkintavankeudessa

Helsingin poliisi on aiemmin tiedottanut takavarikoineensa erittäin suuren määrän Rivotril -tabletteja ja tutkinnan yhteydessä on vangittu yli 10 henkilöä.

– Tämän rikoskokonaisuuden esitutkinta on edennyt ja poliisi on takavarikoinut yli 400 000 kpl Rivotril 2 mg tablettia. Tutkinnan tässä vaiheessa tutkintavankeudessa on yli 20 henkilöä, jotka kaikki ovat ulkomaalaisia, kertoo rikosylikomisario Jukka Paasio Helsingin poliisilaitokselta.

Kyseessä on Euroopan mittakaavassakin tarkasteltuna mittavin huumausaineeksi luokiteltavien lääketablettien takavarikko. Rivotril-tabletit on salakuljetettu Suomeen henkilöautojen rakenteisiin kätkettyinä, mutta poliisi on onnistunut paljastamaan salakuljetuksen omien tutkimustensa perusteella.

– Suurin yksittäinen salakuljetustapahtuma käsitti useiden ajoneuvojen kolonnan, joiden ajoneuvojen rakenteista takavarikoitiin n. 350 000 pilleriä. Ajoneuvot saapuivat Suomeen Tornion kautta ja niiden matkan lähtöpaikka oli Euroopassa, jossa ajoneuvot lastattiin pillereillä, Paasio kertoo.

Helsingin poliisilaitos on puuttunut voimakkaasti kadulla tapahtuvaan lääkepillereiden myyntiin ja jatkaa edelleen Helsingin kaupungin alueella yleisillä paikoilla tapahtuvaa huumeiden katutason myynnin ja käytön valvontaa.

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Rivotril-lääkepillerien maahantuonnin tutkinta etenee – Yli 20 ulkomaalaista tutkintavankeudessa

  • 26.7.2017 at 13:26
    Permalink

    Jos Suomesta puuttuu 400 000 pilleriä josta jokaisesta saadaan neljä annosta suoneen piikitettynä niin 1.6 miljoonaan käyttökertaa jää saamatta. Se tarkoittaa että 10e käyttökerran hinnalla rikollisuus pienenee 16 miljoonan euron verran. MIkä ei ole vähän. Se on kansantaloudellisesti merkittävä rikoksen pieneneminen koska ihmiset hankkivat esim. omaisuutta 5% palkanosuudella. Joka tarkoittaa palkkatuloihin käännettynä 320 miljoonan euron palkkatuloa.

    Hyvä poliisi!! Jatkakaa tällä linjalla. Vihapuhe on yliarvostettua. Sieltä ei tule kansalle turvallisuudentunnetta eikä valtiolle vaurautta. Tällä tavoin sitä vaurautta ja turvallisuudentunnetta tulee.

    Reply
    • 26.7.2017 at 14:27
      Permalink

      Yksi pilleri yksi annos. Ei toimi iv käytössä. Laskut uusiksi, muuten ihan asiaa 🙂 phiis

      Reply
  • 26.7.2017 at 13:44
    Permalink

    Eläköön vapaa liikkuvuus!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.