Uskonlahkon johtajalla 24 vaimoa ja 145 lasta – Pitkä vankeustuomio

Kanadalaiset Winston Blackmore, 61, ja James Oler, 53, on tuomittu viiden vuoden vankeusrangaistuksiin moniavioisuudesta. Molemmat on kuitenkin vapautettu takuita vastaan, uutisoi Ilta-Sanomat.

Blackmorella on peräti 24 vaimoa ja hänen entisellä langollaan Olerilla viisi. Blackmorella kerrotaan olevan vaimojensa kanssa ainakin 145 lasta.

Brittiläisestä Kolumbiasta kotoisin olevat miehet kuuluvat noin 1 500 henkilön uskonnolliseen yhteisöön, joka on perustettu vuonna 1946. He molemmat ovat entisiä piispoja moniavioisuutta harjoittavassa fundamentalistisessa myöhempien aikojen pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkossa, joka on mormoni-liikkeen alahaara.

– Olen syyllistynyt siihen, että harjoitan uskontoani. Se on kaikki, mitä aion sanoa tänään, enkä ole sitä koskaan kieltänyt, Blackmore sanoi oikeuden päätöksen jälkeen.

Moniavioisuus on Kanadassa laitonta ja miesten edustamaa uskonlahkoa on tutkittu heidän kotiseudullaan Bountifulissa vuodesta 1990 lähtien.

Brittiläisen Kolumbian korkein oikeus päätti vuonna 2011 säilyttää moniavioisuuslain rikoslaissa, koska lain katsottiin olevan kohtuullinen huolimatta siitä, että se rajoittaa uskonnonvapautta.

Maanantaina annetut tuomiot eivät luultavasti ole lopulliset, sillä Blackmoren ja Olerin tapauksen odotetaan etenevän Kanadan korkeimpaan oikeuteen asti.

Lähde: IS

One thought on “Uskonlahkon johtajalla 24 vaimoa ja 145 lasta – Pitkä vankeustuomio

  • 26.7.2017 at 17:37
    Permalink

    Tuolla miehellä on vaimoja vasikkahaallinen. Mitä siitä enää rankaisemaan kun mies on jo valinnut tuollaisen elämänmuodon. Kateelliset yhden vaimon miehet vain purkavat pippeli kateuttaan ja mieskunnon puutettaan tälle nosturimiehelle, joka jaksaa kyntää 24 vaimoa erinäisiin kellon aikoihin vuorokaudessa satoi tai paistoi. Ja jos akat ovat hiljaa ja tyytyväisiä silloin ei minkään keskushallinnon tai yksittäisen kinkeripiirin kirjanoppineiden tule puuttua asiaan millään tavoin. Päinvastoin tälle herralle on annettava kunniamitalli kultaisin miekoin uupumattomattomasta taistelustaan kunniankukkuloilla nostaen kuin yhdysvaltalaisessa kuuluisassa WWII aikaisessa patsaassa lipun pystyyn raskaiden voimainkoitosten jälkeen kaikkensa antaneena.
    Akat ovat lisäksi kaikki eri sukua, jolloin toistasadan kersalaumasta nousee varmasti uuden ajan einsteineja tai satavarmasti teinejä, kunhan lumet ovat sulaneet tarpeen monasti pois.
    Jos musumaanit saavat ruoskia orjakaleerillista roskasäkki-emäntiä niin kunnon kristitylle tulee taata sama oikeus varsinkin kun kohtelu on inhimillistä ja perin rakastavaa sorttia. Jumala sanoi ensitöikseen luomakunnalleen, että: Lisääntykää ja täyttäkää maa, että se menestyisi ja kasvaisi – johonkin tuohon sorttiin vapaamuotoisesti mukaillen.
    Parempi Kanada on täyttää valkoisilla kristityillä, jotka korkeintaan päästävät pienen pierun kun sitävastoin muslimien ”ilmavaivat” ovat paljon tuhoisampia.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.