Poliisin tiedote Helsingissä tapahtuneista yliajoista

Helsingin poliisin väkivaltarikostutkinnalla on tutkittavana tapaus, jossa 51-vuotias mies on ajanut perjantaina 28.7.2017 autollaan kuuden henkilön päälle Mannerheimintien ja Lönnrotinkadun risteyksessä suojatiellä. Yksi ajoneuvon päälle ajamista uhreista, 51-vuotias nainen kuoli ja muille viidelle oli tullut eriasteisia ruhjeita ja murtumia.

Tutkinnassa on selvinnyt, että ajoneuvoa kuljettanut mies on lähtenyt hieman kello 18 jälkeen liikkeelle autollaan Senaatintorilta ja ajanut Aleksanterinkadulle Mannerheimintien suuntaan. Ennen Mannerheimintietä kuljettaja on kiihdyttänyt niin, että ihmiset ovat joutuneet väistämään autoa, joka oli kääntynyt Mannerheimintielle etelän suuntaan. Täältä hän oli kääntynyt Lönnrotinkadulle, jossa oli ajanut kovalla nopeudella suojatiellä katua vihreillä valoilla ylittäneiden ihmisten päälle. Kuljettaja oli jatkanut matkaa Lönnrotinkatua, josta oli kääntynyt Annankadulle, pysäköinyt autonsa ja mennyt läheiseen ravintolaan. Poliisi otti hänet kiinni ravintolasta. Mies ei vastustellut kiinniottoa.

Ajoneuvon kuljettaja on alustavasti kertonut, että on ajanut autollaan auton torvea painaen voimakasta ylinopeutta Aleksanterinkadulla ja jatkanut edelleen Mannerheimintien kautta Lönnrotinkadulle välittämättä siitä, jos joku jää auton yliajamaksi.

Tapahtumaa tutkitaan tappona, viitenä tapon yrityksenä, rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Mies on pidätetty ja hänen vangitsemisasiansa on esillä alkuviikosta.

Asian esitutkinta ja tekniset tutkimukset jatkuvat.

Teemu Kruskopf

Rikoskomisario

Linkki  Poliisin tiedotteeseen

2 thoughts on “Poliisin tiedote Helsingissä tapahtuneista yliajoista

  • 29.7.2017 at 13:57
    Permalink

    Saa varmaa 6kk ehdollista ja sakot sitten hovissa vapautetaan kun oli mielenterveys oiretta.

    Reply
  • 29.7.2017 at 14:35
    Permalink

    Huolettaa se että erkkomediaa huolettaa tekijän mielenterveys.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.