Ruotsidemokraatit persujen kimppaan

Perussuomalaisten Suomen uutiset kertoo, että Ruotsin johtava kansallismielinen puolue Ruotsidemokraatit liittyi Pohjoismaiden neuvostossa Vapaa Pohjola -ryhmään. Vapautta, demokratiaa ja ajatusta itsenäisistä kansallisvaltioista kannattavaan ryhmään kuuluivat ennestään Tanskan kansanpuolue ja Perussuomalaiset.

EU-parlamentissa Perussuomalaiset siirtyivät vuoden 2014 vaalien jälkeen Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmään (engl. European Conservatives and Reformists, ECR), joka on kolmanneksi suurin ryhmä 73 mepillään.

Sampo Terhon paikalle noussut meppi Pirkko Ruohonen-Lerner on ilmoittanut tukevansa UV-loikkariryhmää. Nähtäväksi sen sijaan jää, palaako Jussi Halla-aho europarlamentissa samaan ryhmään, jossa ovat mm. ruotsidemokraatit, Iso-Britannian itsenäisyyspuolue (UKIP) ja Italian Viiden tähden liike (M5S). Vapauden ja suoran demokratian Eurooppa (Europe of Freedom and Direct Democracy, EFDD) -ryhmällä on 42 meppiä.



Kolmas teoriassa mahdollinen ryhmä Perussuomalaisille on Kansojen ja Vapauden Eurooppa -ryhmä ENL. Siihen kuuluvat mm. Ranskan Kansallinen Rintama (FN), Hollannin ja Itävallan Vapauspuolueet, Belgian Vlaams Belang ja Italian Pohjoisen Liitto.

Käytännössä on kuitenkin todennäköisintä, että Jussi Halla-aho pysyy kautensa loppuun ECR-ryhmässä säilyttäen nykyiset luottamustehtävänsä.

Jos EFDD ja ENL lyöttäytyisivät yhteen, se olisi EU-parlamentin kolmanneksi suurin ryhmä, joka saattaisi houkutella globalismin vastustajia myös muista ryhmistä.

One thought on “Ruotsidemokraatit persujen kimppaan

  • 2.8.2017 at 19:45
    Permalink

    Nyt perussuomalaiset tarkkana! Hurri on hurri kuului se mihin puolueeseen tahansa! Swenssonien kanssa pitää olla AINA tarkkana tai hyvin pian löytää puukon selästään -tämä pätee niin pieniin kuin suurempiinkin sopimuksiin.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.