Italian oppositio haluaa poliisit kansalaisjärjestöjen pelastusaluksille

Italian parlamentin alahuoneen varapuhemies Luigi di Maio (Viiden tähden liike) videobloggaa otsikolla:

PD:n maahanmuuttopoliitiikan pohjanoteeraus: kuusi vuotta yhtä tyhjän kanssa

Aamun lehdet julistavat: ”Sopimus kansalaisjärjestöjen ja ihmissalakuljettajien välillä”. Eilen saksalaisen kansalaisjärjestön Iuventa-alus pysäytettiin ja rannikkovartiostomme saattoi sen Lampedusaan tarkastettavaksi. Trapanin syyttäjänvirasto vaati aluksen takavarikoimista, koska sitä käytetään laittomaan maahanmuuttoon. Tutkijoiden mukaan jotkut aluksen miehistöstä olivat yhteydessä libyalaisiin salakuljettajiin tuodakseen maahanmuuttajia Italiaan. Ymmärrätte varmaan, miksi meille Italiaan tuli viime vuonna 180 000 ja Espanjaan vain 8 000 henkeä?

Meidän puolueemme teki ilmoituksen joidenkin kansalaisjärjestöjen epämääräisestä toiminnasta tukeaksemme Catanian syyttäjä Carmelo Zuccaroa. Pyysimme antamaan Sisilian syyttäjäviranomaisille resursseja faktojen tarkistamiseen. Tästä syystä meitä on syytetty ja solvattu kaikin tavoin. Me olimme lopulta oikeassa. En tietenkään odota anteeksipyyntöjä, niillä ei ole mitään virkaa. Sen sijaan toivon ennen muuta, että syyttäjä Zuccarolta, joka ensimmäisenä puuttui asiaan, pyytäisivät anteeksi ne poliitikot ja kaikki muut,jotka eivät malttaneet olla mustata kunnianarvoisan juristin nimeä.

Tämä on korjausliikkeeksi ensiaskel, toistaiseksi. Syyttäjä tutkii salakuuntelunauhoja, joissa kansalaisjärjestöjen jäsenten kuullaan sanovan mm.: ”Ei ole meidän tehtävämme osallistua tutkintaan, emme anna salakuljettajien valokuvia”. Nämä salakuuntelutallenteet osoittavat, että Välimeren pelastus- tai hinausoperaatioissa tarvitaan meidän poliisiamme taistelemaan konkreettisesti salakuljettajien likaista työtä vastaan. Ja tarpeen mukaan myös tiedustelupoliisiamme. Tarvitaan laki, ei mitään lepsua ohjesääntöä. Tästä hyötyisivät myös ne järjestöt, jotka tekevät humanitääristä työtään asiallisesti.


Me olemme tehneet lakiesityksen, ensimmäisenä allekirjoittajanaan Alfonso Bonafede. Laki edellyttää rikospoliisin mukana oloa kansalaisjärjestöjen aluksilla. PD (Partito democratico, keskustavasemmistolainen päähallituspuolue) voisi tuoda lain nopeasti äänestykseen. Tarvittaessa palaamme lomilta elokuussa parlamenttiin ja hyväksymme lain. Nyt on hätätila, kyseessä on kansallinen turvallisuus. On parlamentin velvollisuus edustamiaan kansalaisia kohtaan toimia heti. Jos PD haluaa omissa nimissään tehdä samanlaisen lakiesityksen kuin meidän esityksemme, niin kuin henkivakuutusasiassa, siitä vaan. Sanoin jo, emme loukkaannut, tärkeätä on kääriä hihat ja alkaa ratkaista tätä hätätilaa, joka on riivannut meitä jo vuosia.

Meidän pitää tehdä se, maana nimeltä Italia. Me olemme itsenäinen valtio, älkäämme unohtako sitä. Sitä paitsi parhaaillaan luen naurettavasta ex-presidentti Napolitanon ja ex-pääministeri Berluconin keskinäisestä syyttelystä liittyen sotilaalliseen väliintuloon Libyassa. Varmaa on vain se, että heidän alhaisten valintojensa vuoksi italialaiset jälleen kerran joutuvat maksumiehiksi. Tämä on se juttu, mutta kuitenkin kuuden vuoden ajan, kaikki nämä demarien johdolla synnytetyt koeputkihallitukset ovat täydellisesti epäonnistuneet maahanmuuttokriisin suhteen.

Tämä on todellisuus, 6 vuotta yhtä tyhjän kanssa:

– ensin he pommittivat Libyaa, avaten ammolleen Välimeren reitin

– sitten uudistettiin Dublinin sopimusta, joka pakottaa Italian huolehtimaan kaikista rannoillemme saapuvista maahanmuuttelijoista

– sitten meitä vakuuteltiin, että tulijat rekisteröitäisiin ja uudelleensijoitettaisiin muihin Euroopan maihin. Tunnistaminen ei toimi ja muut EU-maat, jotka eivät ota tulijoita vastaan eivät ole saaneet rangaistuksia.

– laittomia ei käännytetä maasta ja samalla maahanmuuttobisnestä suositaan ja sen toimijat rahoittavat hallituspuolueita

– ei mitään merkkejä yhdenmukaisesta eurooppalaisesta turvapaikkakäytännöstä saati uskottavasta taloudellisesta avusta Italialle. Tänä vuonna vastaanottamiseen, valvontaan ja kaikkeen maahanmuuttoon liittyvään kuluu vähintään 4,5 miljardia euroa. Eurooppa osallistuu vain 100 miljoonalla.

– Mutta ennen muuta vastineeksi leipäpalasesta rahoittaakseen 80 euroaan, pääministeri Renzi, kuten Frontex on vahvistanut, teki diilin Brysselissä siitä, että kaikki tulijat vuodesta 2014 eteenpäin saapuisivat Italiaan. Näin ovat näppylät. Kuusi vuotta vasemmistohallituksen saavutukset ovat täysi nolla. Täydellinen pohjanoteeraus. EU-puheenjohtajakaudella maahanmuuttokysymys oli kärkiteemoja, mutta mitään ei saavutettu. Ajatelkaa, että näiden 7 vuoden aikana yli 700 000 maahanmuuttajaa on tullut Italiaan, lähes kaksi kertaa Bolognan väkiluku, enemmistöllä tästä väestä ei olisi edellytyksiä saada jäädä Italiaan, mutta he jäävät lihottamaan maahanmuuttopuolueiden bisneksiä.

Tekopyhyyttä, henkilökohtaisia intressejä ja kyvyttömyyttä. Kansallinen turvallisuutemme on myyty, jotta he saisivat pysyä hillotolpillaan. He ovat epäonnistuneet ja vievät tämän maamme turmioon. Vuosi 2018 on lähellä. Olen varma, että he joutuvat vastaamaan tuhotöistään italialaisille.

Lähde: beppegrillo.it

Wikipediassa on arvio ihmissalakuljettajien kansallisuuksista vuosina 2014-2015. Se on kerätty ranskalaisen valtamedian lähteistä, sillä Italian oikeusministeriö ja sisäministeriö ei ole julkaissut tilastoja pidätetyistä ihmissalakuljettajista.

One thought on “Italian oppositio haluaa poliisit kansalaisjärjestöjen pelastusaluksille

  • 3.8.2017 at 20:06
    Permalink

    Kapuloita kansanvaihtajien rattaisiin -tosin kovin keveitä ovat toimenpiteet, hyvä alku kuitenkin!

    -Lopullinen päämäärä on oltava NOLLA MAAHANTUNKEUTUJAA -mikään muu ei ole hyväksyttävää!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.