Laista löytyi ”porsaanreikä”: Näin voit ostaa olutta kaupasta klo 21 jälkeen

Kauppojen aukioloaikojen vapauduttua monet marketit ovat auki jopa kello 23 asti, huoltoasemista puhumattakaan. Oluenjanoiselle asiakkaalle aukiolojen pidentäminen ei ole tuonut helpotusta, sillä alkoholijuomien myynti loppuu lakisääteisesti kello 21.

Asia ei kuitenkaan ole ihan näin yksinkertainen. Valviran alkoholin myyntiä koskevassa ohjeessa nimittäin sanatarkasti todetaan, että ”alkoholijuomat, jotka asiakas on saanut haltuunsa ennen kello 21:tä, voi maksaa kassaan kello 21 jälkeen.”

Toisin sanoen riittää, että olet ehtinyt poimia alkoholijuomat hyllystä haltuusi ennen kello 21. Voit tämän jälkeen rauhassa jatkaa ostoksiasi kaupassa, ja maksaa oluesi vaikka vasta kello 21.15. Jos kassa kieltäytyy myymästä sinulle juomia, voit muistuttaa häntä Valviran ohjeistuksesta, joka sisältää ”jonotusvaran”.

Tiesitkö sitä tästä? Jos et, niin muista käyttää seuraavalla kerralla hyväksesi.

Lähde: Valvira

11 thoughts on “Laista löytyi ”porsaanreikä”: Näin voit ostaa olutta kaupasta klo 21 jälkeen

  • 3.8.2017 at 09:39
    Permalink

    Koskee vissiin myös siidereitä. Ja mistäs kassa tietää vaikka ne poimisi vasta 21:15 käteen?

    Reply
  • 3.8.2017 at 09:57
    Permalink

    Ei onnistu S-ryhmän liikkeissä. Niissä vaaditaan, että pitää olla kassajonossa ennen klo 21, jos haluaa ostaa alkoholia.

    Reply
  • 3.8.2017 at 10:13
    Permalink

    Niin, jonotusvara. En usko että kymmeneen asti voit ostella muita ostoksia ja olettaa että olet oikeutettu ostamaan kaljaa. Jos olet jonossa klo 21:00 niin asia varmasti eri. Älkää nyt menkö aiheuttaa myyjille hässäkkää tällaisella jutulla.

    Reply
  • 3.8.2017 at 10:27
    Permalink

    Uutisoitu jo useaan otteeseen viimevuonna

    Reply
  • 3.8.2017 at 11:40
    Permalink

    Esimerkiksi Sipoossa S-Marketissa kuulutetaan n.klo.20.50 että ”alkoholijuomien tulee olla kassoilla viimeistään klo.21”????

    Reply
  • 3.8.2017 at 15:21
    Permalink

    Ei kauppa ja sen omat säännöt voi mennä viime kädessä valviran ohi.

    Reply
  • 4.8.2017 at 02:11
    Permalink

    Tuttu kauppa, myy ”velaksi” 21.00 jälkeen ,maksan huomenna jos meen vasta 22.00 kaljaostoksille

    Reply
  • 4.8.2017 at 10:24
    Permalink

    Jos se noin täpärälle menee, niin pitää kotivaraa. Ai jaa että ei voi kun ne menee samointein, no siinä tapauksessa rakkaani sinulla on ongelma, A-L-K-O-H-O-L-I-S-T-I on se sana joka kuvaa parhaiten, pysähdy, mieti, tee elämäsi päätös.

    Reply
  • 7.4.2018 at 00:06
    Permalink

    No eipä onnistunut tänäänkään S-tyhmän kaupassa. Kassaneiti(-mäinen mies) kyllä hoiti asian erittäin ystävällisesti ja vieläpä aikaani säästäen ollessani jonossa neljäntenä ja saavuttuani jonoon klo 20:57. Hän toimi enemmän, kuin oikein.

    Säästin puolestani takanani olleiden aikaa jättämällä sen boksin hihnalle heti ja häivyin kassahenkilölle ystävällisesti kommunikoiden mahdollistaakseni hänelle boksin siirron siinä välissä, kun edelläni olleet hinkkaavat korttejaan tai kaivavat kupeitaan.

    Eniten vitutti kuitenkin se, että tiesin kysymättäkin olevan hyödytöntä viitata siihen tölkkilavoja pumppukärryllä pois roudanneen myymälähenkilön klo 20:55 käyneeni keskusteluun myyntiajoista ja minun korkeakoulutetun hämmästykseni siitä, miksi helvetissä se kaveri ei ollut kassalla, joita on 10 ja joista kaksi oli naisitettuja.

    Ja kermana kruunun päälle tämä kommentti, en voi, koska järjestelmä! Häipykää vittuun niistä jäykistä konserneista, ihmiset! Ne maksavat ylempään keskijohtoon asti huonompia palkkoja, kuin pienet ja niissä on ohittamattomia sääntöjä.

    Tein itse niin ja palkka nousi vitosesta seiskaan, tehtävät monipuolistuivat ja ilmapiiri parani.

    Ja vääräleuoille – en jäänyt ilman, olin vaan hakemassa maakellarin tyhjälle hyllylle taspainotusta.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.