Tuntematon sotilas -tuotteet kuohuttavat

Kansantaiteilija Tero Vaara pöyristelee Facebook-profiilissaan Sinituotteen lanseeraamia Tuntematon sotilas -tuotteita:

Kulunut lausahdus maailmasta, jossa kaikella on hinta, mutta ei enää mitään arvoa, tulee todeksi näiden kampanjatuotteiden myötä.

Miten olis Tuntematon sotilas -WC-harja reunusharjalla, WC-harjan vaihtopää, Tuntematon sotilas -jynssäri, Tuntematon sotilas -kaakeliharja, kylppäriliina, Tuntematon sotilas -lattiakaivosuodatin. Entä Tuntematon sotilas -hiussieppari.

Tuntematon sotilas -monitoimimoppi. ”Settejä saa kampanjaväreissä harmaana ja mustana joko laminaatti-parkettipesimellä tai mikrokuitumopilla.”

Tuotesijoittelu on tätä päivää. Kauhulla odotan, nähdäänkö asemasotavaiheessa Koskelan joukkueeseen liitetty sotamies Honkajoki sutimassa korsua Sinituotteen rikkasetillä.

Olen antanut itselleni kertoa, että ns. amerikkalainen osaa lahjakkaasti kaupallistaa ja oheismyydä – vaikka hiekkaa saharaan tai jäätä eskimoille.

Kumma kyllä, en ole törmännyt Schindler’s List -vessaharjaan, Band of Brothers -lattiakaivosuodattimeen tai Dunkirk -kylppäriliinaan.

Ai, niin. Se hyvä maku. Suomi 100 v – ammattilaisten käsissä.

Kansantaiteilija Kaivanto kuittaa:

Puuttuu enää pumpattava Lotta Lunkreeni ja Stefan Lindforsin suunnittelema Tuntematon sotilas -taskuvittu.

Myös muut keskustelun kommentit ovat laadukkaita.

Heinäkuussa Hartwall jo lanseerasi Rokka-, Koskela-, ja Hietanen -etiketit Vichy-pulloihin. Olvi on markkinoinut Tuntematon sotilas -olutta jo vuodesta 2013, mutta se ei liity mitenkään Aku Louhimiehen uutuuselokuvaan. Olvi olisi tuolloin halunnut lahjoittaa osan myyntituotoista sotaveteraaneille, mutta laki esti sen.

Syyskuussa Valiolta on tulossa Koskenlaskija-sulatejuusto Tuntematon sotilas -pakkauksessa. Markkinointi & Mainonta -lehti on kirjoittanut elokuvan kaupallisesta yhteistyöstä. Elokuvan markkinoinnista vastaavan Hasan & Partnersin Eka Ruola toteaa, että elokuvantekijöiden ja mukana olevien yhteistyökumppanien yhteisenä tavoitteena on luoda elokuvasta ilmiö.

Nähtäväksi jää, minkälainen ilmiö. Edustaako ilmiö ”suosittua mustaa värimaailmaa” vai postpostmodernia itsenäisyyden juhlavuoden ja Suomen sotien vähättelyä vai mitä?

 

 

4 thoughts on “Tuntematon sotilas -tuotteet kuohuttavat

  • 3.8.2017 at 18:34
    Permalink

    Nämä tuotteet täyteen boikottiin! Joku tolkku tähän perseilyyn!

    Reply
  • 3.8.2017 at 18:58
    Permalink

    Jahaa sama lokakampanja jatkuu veteraaneja kohtaan pienen tauon jälkeen. Jäljet johtavat sylttytehtaalle.

    Reply
  • 3.8.2017 at 20:52
    Permalink

    Oma veteraani-isoisä on vielä täysin järjissään ja tämäkin siis piti vielä nähdä. Ei riittänyt taistolaisten pilkka. Vielä kotikuntakin lakkautti veteraanin taksisetelit, joita hän käytti mm.hammaslääkäri- ja terveyskeskusmatkoihin. Ei kuulemma ole tähän enää kunnalla varaa, mutta vokkiin oli. Näin Suomi 100 kiittää! Onneksi lotta mummoni on päässyt jo pois tästä maailmasta.

    Reply
  • 4.8.2017 at 10:59
    Permalink

    Voi sentään. Minä en osta yhtään ainoaa tuotetta. Ja jos joku kuuluukin nykyisin ostettaviin, pistän boikottiin niin pitkäksi aikaa kuin sitä markkinoidaan Tuntemaatoman Sotilaan brändillä. Tässä ei ole kyse uhrausten- ja vapauden muistamisesta. Tässä on kyseessä silkka AHNEUS !!

    Hävetkää snon minä!!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.