Näkökulma: Lipposten rahankahminta herättää yhä suurempaa huomiota

Tämän päivän Iltalehdessä (04.08.) toimittaja Marko-Oskari Lehtonen tulkitsee hyvin monen suomalaisen tunteita arvostellessaan Paavo Lipposen ja vaimonsa Päivi Herzbergin järjestelyjä jälkimmäisen eläketulojen maksimoimiseksi. Herzberg saa eläkettä eduskunnasta istuttuaan määrävuodet kansanedustajana. Hän on samanaikaisesti työelämässä.

Valtio ja kaikki mahdolliset hallinnot perustuvat joko pakkoon tai niiden legitimiteettiin hallittavien mielissä. Suomessa on yleensä valittu jälkimmäinen tapa. #Legitimiteetti tarkoittanee rahvaan kielellä jonkinlaista uskottavuutta: Me noudatamme lakeja ja luotamme päättäjiin, koska uskomme että he tekevät oikein.

Kansanedustajien ja ministerien antama sitoumus virkaansa vastaanottaessaan on muistuttamassa heitä siitä, että toimessaan ajattelevat yhteistä hyvää, -ei omien taskujen täyttämistä. Että me kansalaiset käymme äänestämässä, elämme lakien mukaan, maksamme veromme ja tarvittaessa puolustamme tätä maata oman henkemmekin uhalla, -nämä ovat kaikki po. legitimiteetin funktioita.

Toimittaja Lehtonen ei ole turhaan asialla: Eräät viimeaikaiset poliitikkojen tampaukset, joista Lipposten #lippostelu on vain yksi esimerkki, ovat syöneet valtiomme uskottavuutta huolestuttavalla tavalla. Ei näin voida jatkaa.

Meillä on eräs näkyvä ministeri, josta Seura-lehti kertoi äskettäin että hänen koko liikemiesuransa on perustunut yhteiskunnan maksamista tuista hyötymiseen. Nyt tämä hemmo kauppamatkustaa maailmalla Suomen nimissä ja pahat kielet kertoo että sumplii diilejä kaveriensa firmoille sensijaan että edistäisi Suomen kansantaloutta.

Meillä on toinenkin ministeri, joka haluaa yksityistää miltei kaiken, -ja laittaa suomalaiset maksamaan kalliimmista palveluista jossakin #hallintarekisterin takana piileskelevälle joukolle.  Julkisesti omistettua infraa, jota on rakennettu yhteisin ponnistuksin jo Suomen Suuriruhtinaskunnan keisarillisen telefoonilaitoksen ajoista asti, on saatettu sellaisten tahojen omistukseen, jotka eivät veroja tähän maahan maksa eivätkä Suomen lippua tunne.

Olemme aina olleet ylpeitä maanpuolustustahdostamme, -aiheesta. Suomalaiset näyttivät 1900-luvulla useaan kertaan, että suomalaisilla teillä ei vihollinen kolistele telaketjujaan ilman että ”ukkoloihe perskarvat palaa”. (Väinö Linna keksi tuon sanonnan, en minä.) Niin, tämä koski suomalaisia teitä ja Suomen maaperää.

Kuinka paljon uhrautuvaisuutta meiltä löytyy, jos puolustettavat metsät omistaa joku kasvoton taho Atlantin takaa, tai pörssisalaisuuden kätköistä? Moraalittomuuden hiipiminen politiikan johtotasolle, josta Lehtonern kirjoittaa IL:ssä, on hyvin hyvin vakava asia.

Iltalehti. Seura.



11 thoughts on “Näkökulma: Lipposten rahankahminta herättää yhä suurempaa huomiota

  • 4.8.2017 at 10:06
    Permalink

    Nää sairaat ahneet paskiaiset on pakko joskus saada oikeuden eteen Suomea ja suomalaisia vastaan tehdyistä petoksista

    Reply
    • 4.8.2017 at 10:24
      Permalink

      Suomalaisten äänestyskäyttäytymisen perusteella kansa herää valitettavasti niin myöhään, että jälki silloin on rumaa ja ”oikeus” on kenttäoikeus.

      Reply
    • 8.8.2017 at 11:23
      Permalink

      Kenttäoikeus ois ihan riittävä ja tuomio heti täytäntöön.

      Reply
  • 4.8.2017 at 10:28
    Permalink

    Suurin syyllinen tähän tilanteeseen on Suomen kansa. Me saamme jokaisten vaalien jälkeen sellaiset päättäjät kuin olemme ansainneet. M olemme heidät halunnet johtajiksemme.

    Reply
  • 4.8.2017 at 15:55
    Permalink

    Nimimerkki Valitut, älä viitsi jauhaa paskaa! Ei ole äänestäjien vika, että poliitikot ovat lähes kaikki valehtelijoita, kieroilijoita ja maansa ja kansansa pettureita. Vika on poliitikkojen ja niiden selän takana piileskelevien sionistien, joiden perversseillä ideologioilla (esim. 60-luvun vasemmistoradikalismi) ja ihanteilla (monikulttuurisuus) tämä maa on lähes tuhottu.

    Eero Tillanen

    Reply
    • 4.8.2017 at 20:12
      Permalink

      Politiikkan pyrkii paljon juurikin näitä kansakunnan pahimpia ”kyrpiä”. Omahyväisiä paskiaisia jotka perseitä nuollen hilaavat itseään kohti hillotolppaa.
      Onko Suomen kansa tyhmää kun äänestää näitä niljakkeita?????

      Reply
  • 4.8.2017 at 18:38
    Permalink

    Lippostelu ei ole rikos,se on aivan laillista

    Reply
  • 4.8.2017 at 21:08
    Permalink

    Päivi os. Herzberg pääsi eduskuntaan kun ensin rikkoi perheensä seotessaan Paavo nimiseen mörökölliin.
    Petti miestään uransa vuoksi. Ei tosiaan penaalin terävimpiä kyniä.
    Kohtahan tuo nousukas joutuu ukkonsa omaishoitajana vaihtamaan sille vaippoja.

    Reply
  • 5.8.2017 at 07:33
    Permalink

    Ihmettelen äänestäjiä kun vuodesta toiseen nostvat valtaan nämä keinottelijat ja mahdollistavat Suomen omaisuuden kähmimisen omiin ja lähipiirien taskuihin. Tosin tämä suunta on ollut vallalla 90-luvun jälkeen vaikka ainhan sitä on ollut mutta nyt se on suorastaan räjähtänyt ilmiöksi jota voi vain hämmästellä. Muistuttaa vähän entisen neuvotoliiton hajoamista kun valtion omaisuus lyötiin lihoiksi rahamiesten toimesta. Jos tätä suuntaa arvostelee, on vastauksena että toimitaan lakien ja asetusten mukaan. Ovatko ihmiset niin idiootteja etteivät ymmärrä että nuo lait ja asetukset sorvataan juurikin näiden kähmijöiden toimesta. Paavon vastaus on takuuvarmasti että toimitaan lain mukaan ja mitään väärää ei ole tehty. Se moraali onkin sitten eri asia, siitä kun ei ole rikoslaissa määrätty rangastuista, olkoon vaikka kuinka härski teko. Vaatii melkoista välinpitämättömyyttä esim. ammattiyhditysjohtajilta antaa lähes kaikki periksi vaatimuksiin kun nämä kähmijät vaativat kansaa talkoisiin. Ja samaan aikaan taskut täyttyvät ja pörssiomistukset lihovat. Ääni väristen silmäkulmat kosteina pidetään tiedotustilaisuuksia Suomen pelastamisesta. Varmaan kulissesiisa nauravat kuset housuissa tätä teatteria ja läpsitään yläfemmoja. Nykyiseen hallitukseen valittiin hyödyllisiä idiootteja ministereiksi Soinin myötävaikutuksella ja ovat oivia apulaisia kokoomus-keskusta politiikalle. Tämä oli se hinta Soinin taloudellisesti rahakkaasta tulevaisuudesta.

    Reply
  • 5.8.2017 at 12:54
    Permalink

    Vain mielensä luomassa valveunitilassa olevat jatkavat äänestämistä, koska jos on hereillä ja kykenee tarkastelemaan todellisuutta, niin ei kertakaikkiaan voi enää äänestää. En voi äänestää koska en halua tukea tällaista sairasta järjestelmää, enkä myöskään halua ottaa vastuuta noiden äänestämällä valittujen ihmisten sairaista touhuista. Ei se ole noiden ihmisten vika että tekevät noita itsekkäitä ja omaan etuun pohjautuvia päätöksiä, koska niin toimisi miltei kaikki ihmiset, jos heillä olisi vaan siihen mahdollisuus, koska kaikkien aivoissa on samasta suuresta ihmiskunnan mielestä lähtöisin oleva mieli ja kun tarkastelee tuota suurta ihmiskunnan mieltä, niin voi nähdä että se on sekaisin ja hyvin sairas. Siksi kannattaa alkaa vapautumaan tuon mielen orjuudesta itsetuntemuksen, luontaisen oivalluskyvyn ja harjoitusten avulla.

    Reply
  • 6.8.2017 at 09:55
    Permalink

    Katsotaan vielä jotkut äänestäävät demareitakin vaikka ne eläkeläisiä sorsis kuinka Toinen ryhmä on vihreät jotka ei arvosta ihmistä Niiden mukaan petoeläimet saa häätää ihmiset asuinsijoiltaan pois

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.