Turun torilla perussuomalaisten kanssa

Nykysuomi vietti 5.8 aamupäivän torilla Turun Perussuomalaisten kanssa. Toripäivä alkoi klo 10.00 koleassa kesäsäässä. Paikalla aamusta oli Kike Elomaa, Kai Sorto, Pirjo Lampi ja moni muu Turun Perussuomalainen. Tunnelma oli aamusta alkaen lämminhenkinen ja ihmisiä alkoi olla paikalla kymmeniä. Iloinen Kike Elomaa tervehti tulijoita ja innostui jopa laulamaan muutaman paikalla olleen lapsen kanssa piippolan vaaria.

 

Kansanedustaja Kike Elomaa ja Turun uusi puheenjohtaja Kai Sorto

Polttavat puheenaiheet aamutuimaan keskittyivät koulutukseen ja Suomen alati kasvavaan velallisten määrään. Elomaa sanoi monelle ottavansa asiakseen juuri velallisten etujen ajamisen. Kysyimme Sorrolta miten nuoren miehen puheenjohtajakausi on alkanut? ”Turussa PS porukka on hyvä ja tiivis, joiden avustuksella on hyvä opetella hyväksi puheenjohtajaksi”

Torilla teltalla olleiden ihmisten kanssa jutellessa suurin maamme ongelma monien mielestä on EU. Tämän kuuli monien suusta kysyessämme mikä huolettaa nykypäivänä. Moni piti itsemääräämisoikeudemme vähenemistä suurena uhkana itsenäisyydelle. Samaa mieltä oli klo 11.00 paikalle tullut Ville Taviokin.

Turun varapuheenjohtaja Pirjo Lampi ja kansanedustaja Ville Tavio
Tavion kanssa Eu:sta puhuessa Ville nosti esiin itseään huolestuttavan asian.

Joskus aikoinaan Eu:n sisällä oli puhetta ettei jäsenmaiden rikoslakeihin puututa. Nyt kuitenkin näin ei enää ole vaan Eu:ssa sorvataan jatkuvasti lakeja jäsenmaille.

Poiminta Europa sivuilta:

EU:n neuvoston – eli lyhyesti neuvoston – kokouksissa EU-maiden ministeritkeskustelevat lakiesityksistä ja -muutoksista, hyväksyvät uutta lainsäädäntöä ja koordinoivat alansa politiikkaa. Ministereillä on valtuudet tehdä sitovia päätöksiä maansa hallituksen puolesta toimista, joista neuvoston kokouksissa sovitaan.

Pirjo Lampi taas piti erittäin tärkeänä puuttumista turussa esiopetuksen säästöihin. Esimerkiksi pienluokkien koulunkäyntiavustajien palkkaukseen.

Pirjo Lampi ottamassa uusia jäsenhakemuksia vastaan.

Pirjo otti torilla runsaasti uusia jäsenhakemuksia vastaan ja olikin kiinni niissä pitkin päivää. Tavio paljastikin uusia hakemuksia tulleen Perussuomalaisiin yli 650. Näköjään myös Turun perussuomalaisiin on tunkua, kun sivusilmällä seurasi jäsenhakemuspöytää.

Vaikka torilla puheet olivatkin painavia ja aiheet rankkoja, tunnelma oli silti iloinen ja ihmiset hyvällä tuulella. Kelikin kääntyi suosiolliseksi päivän mittaan.

Artikkelikuvassa esiintyvä Mikael Andersson onkin esitelty nykysuomessa aikaisemmin. Mikael on tehnyt järisyttävän ison työn veteraanien hyväksi. Torilla Mikael puhuikin paljon veteraaneista. Mikaelin esittely:

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.