Marjametsälle menossa? Lue poliisin vinkit

Marjastuskausi on kohta kuumimmillaan ja moni suuntaa metsään marjamaille. Valitettavasti reissu ei aina mene suunitelmien mukaan, ja poliisille tulee säännöllisesti kadonneen henkilön etsintätehtäviä maastoon. Jotta marjareissu sujuisi hyvin, muista seuraavat asiat:

-Lataa puhelimeesi 112-sovellus. Sen avulla kadonnut voidaan löytää nopeammin, kun se auttaa kadonneen paikantamisessa tarkasti. Ilman sovellusta kadonneen löytämisessä käytetään hätäpaikannusta, joka ei kerro kadonneen tarkkaa sijaintia vaan vain alueen, jossa hän on. Alue voi olla kilometrienkin laajuinen.

-Ota mukaan puhelin, jonka akku on täynnä virtaa. Jos sinulla on vara-akku, ota sekin mukaan.

-Jos mahdollista, älä lähde yksin metsään. Jos kuitenkin lähdet, kerro läheisellesi, minne menet ja milloin tulet takaisin.

-Pukeudu vaatteisiin, joilla erotut metsän väreistä.

-Ota mukaasi puhelimen lisäksi myös kartta ja kompassi

-Mene metsään kun päivää on vielä jäljellä, ei illalla yötä vasten.

-Seuraa maastomerkkejä luonnossa ja pysy ”kartalla”. Voit vaikka laittaa puunoksiin räikeän värisiä muovipusseja reittisi varrelle tai lähtöpisteeseen, niin osaat suunnistaa samaa reittiä takaisin ja poimia samalla pussit pois.

-Jos eksyt, soita hätäkeskukseen 112-sovellusta käyttäen ja mene aukiolle paikalle odottamaan apua. Älä tuhlaa energiaasi edes takaisin kävelyyn.

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “Marjametsälle menossa? Lue poliisin vinkit

  • 8.8.2017 at 14:38
    Permalink

    Olisi nyt voineet mainita, että kaikissa älypuhelimissa on myös navigaattorisovelluksia, joilla löytää omatoimisesta autolle takaisin. Hämmentävän harva tiedostaa, että puhelinta voi myös navigointiin käyttää.

    Reply
  • 9.8.2017 at 05:31
    Permalink

    En ole eksynyt sen jälkeen kun hommasin maasto gps:n. Tosin jos se on mukanan silloin ei edes meinaakaan eksyä mutta tässä yhtenä keväänä jätin sen kotiin kun käväisin yhdellä suolla vailkaisemassa onko lakka miten kukassa ja perkele, heti eksyksissä ja vaeltelin muutaman km ennenkuin löysin autoni.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.