Puolet ”meritakseista” uhmaa Italian hallitusta

Italian hallituksen uusia määräyksiä ovat luvanneet noudattaa espanjalainen Proactive Open Arms, Pelastakaa lapset, maltalainen Moas, saksalainen Sea-Eye.

Sen sijaan SOS Méditerranée, Lääkärit ilman rajoja ja saksalaiset Sea-Watch ja Jugend Rettet vastustavat uusia käytäntöjä joiltain osin.

Elokuun alusta alkaen Italia on edellyttänyt kansalaisjärjestöjen pelastustoiminnalta seuraavaa:

  1. Italialaisen viranomaisen mukana oloa pelastusaluksilla
  2. Pelastettavia ei saa siirrellä aluksesta toiseen
  3. Libyan merialueelle ei saa mennä, ellei kyse ole välittömästä merihädästä
  4. Pelastustoiminnan rahoituksesta on kerrottava kaikki.
  5. Aluksen, miehistön ja varustuksen sopivuus pelastustoimintaan on osoitettava
  6. Ihmissalakuljettajien veneet ja moottorit on myös otettava talteen, jotta niitä ei voi käyttää uudestaan.
  7. Transponderit on koko ajan pidettävä päällä
  8. Pelastusalukset eivät saa lähettää valomerkkejä, jotka houkuttelisivat ihmissalakuljettajat lähettämään veneitä liikkeelle
  9. On noudetettava Meripelastustehtävien koordinointikeskuksen määräyksiä

Libyan rannikkovartiosto ampui varoituslaukauksia yhtä Open Armsin alusta kohti maanantaiaamuna. Reutersille lähetettiin nauhoite radiopuhelusta, jossa libyalainen rannikkovartija varoittaa: ”On syytä epäillä, että teette yhteistyötä ihmissalakuljettajien kanssa. Älkää tulko vesillemme uudestaan. Seuraavan kerran ammumme kohti.”

Lähteet: Passione NonprofitAnsa, Sydney Morning Herald

4 thoughts on “Puolet ”meritakseista” uhmaa Italian hallitusta

  • 9.8.2017 at 16:10
    Permalink

    Yksi takseista upoksiin niin eiköhän asia mene perille.

    Reply
  • 9.8.2017 at 16:33
    Permalink

    Käsittääkseni Italialla on käytettävissään huomattavasti divisioonia kuin esim. Paavilla. Ja luulisi italialasten voittavan sentään edes tämän sodan. Kovat piippuun ja suorasuuntauksella päin pläsiä. Kyllä siinä humanismi oma henki laitetaan tärkeysjärjestykseen eli priorisoidaan kuten heenosti sanotaan.

    Reply
    • 9.8.2017 at 20:50
      Permalink

      Mutta missä luuraa EU:n rajavalvojat? Eikös tämän nimenomaan pitäisi olla tämän uljaan liiton operaatio? Suomestakin löytyy joukko tyyppejä jotka väittää kyseiseen unioniin kuulumisen olevan välttämätöntä koska se suojaa meitä venäjän (täysin kuvitellulta) uhkalta. Eihän se pysty estämään edes aseettomien maahantunkeutujien alueelleen tulemista! Jos tarkkoja ollaan niin se rahoittaa itseensä kohdistuvaa invaasiota!

      Reply
      • 10.8.2017 at 06:44
        Permalink

        Tätä olen muuten itsekin ihmetellyt.On jos jonkimoista sopimusta EU:n taholta mutta rajat vuotavat kuin seula. Schengen on kuin kutsu kaikille rikollisille, tulkaa ja ottakaa länsimaisten lihavien laiskojen omaisuus, heillä on vakuutukset. Ainoastan itä-euroopan maat ottavat rajat niin kuin pitääkin. Saksa, Ranska,Italia luhistuvat laittomiin maahantulijoihin muutaman vuoden sisällä tällä menolla.

        Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.