50 vapaaehtoisen työpanos pilattiin: Pride-portaat maalattiin valkoisiksi Helsingissä (kuvalinkki)

Helsingin Malminkartanon täyttömäen huipulle johtavat, kuntoilijoiden suosiossa olevat portaat on maalattu valkoisiksi vain pari päivää sen jälkeen, kun taiteilija Maj-Britt Huovilan taideprojektissa portaiden päädyt maalattiin sateenkaaren väreihin yli 30 eri värisävyllä. Voit lukea enemmän Huovilan projektista Ylen sivuilta.

Portaikon valkoiseksi maalaamisesta on noussut kiivas keskustelu Malminkartanossa tapahtuu -nimisessä Facebook-ryhmässä. Suurin osa kommentoijista pitää portaiden ylimaalaamista ilkivaltana.

– Ei ihme et maltsuun ei tuu koskaa mitään kivaa, just tän takia, eräs kommentoija toteaa.

Alkuperäistä teosta oli tekemässä noin 50 vapaaehtoisen joukko. Maalattujen portaiden oli tarkoitus säilyttää kirkkaat värinsä kaksi vuotta. Taiteilija Huovilan mukaan hän ajatteli teosta suunnitellessaan räsymattoa, monikulttuurisuutta ja pridea.
Kuvan uuden värisävyn saaneista portaista voit katsoa Helsingin Uutisten sivuilta.

11 thoughts on “50 vapaaehtoisen työpanos pilattiin: Pride-portaat maalattiin valkoisiksi Helsingissä (kuvalinkki)

  • 10.8.2017 at 17:45
    Permalink

    Pride, pride ja pride!
    Miksi nämä pervot ovat kokoajan julkisuudessa?

    Reply
  • 10.8.2017 at 18:14
    Permalink

    Joku raja tähän homolobbaukseen on saatava! -portaat takaisin kauniin valkoiseksi maalannut henkilö oli mitä ilmeisemmin asiasta samaa mieltä.

    Reply
    • 10.8.2017 at 20:39
      Permalink

      Joopa, joo. Olen samaa mieltä. Homolobbaus on todellakin mnnyt liian pitkälle Suomessa viimeisen 10 -vuoden aikana. Joka ohjelmassa ja lehtijutussa on aina vähintään 1kpl kiintiöhomo, jonka ainoa saavutus on olla homo ??Nämä yleensä ”tyhmät ja yksinkertaiset” kiintiöhomot kertovat sitten mielipiteensä asiasta kuin asiasta, muita ei edes haastatella. Kaikista paras jo haastateltavaksi löytyy neekerihomo, silloin alkaa suvakki/lesbo journalistin pöksyt kostua….

      Reply
  • 10.8.2017 at 19:28
    Permalink

    Nämä tampiot homppelit toivottavat muslimit tervetulleiksi tänne. Eivätkö tiedä mitä homppeleille muslimimaissa tehdään?

    Reply
  • 10.8.2017 at 19:54
    Permalink

    Jos tietäisin kuka maalasi valkoiseksi niin antaisin tekijälle palkkion.

    Reply
  • 10.8.2017 at 20:34
    Permalink

    Loistavaa että joku uskaltaa puolustaa lasten arvoja ja oikeutta terveelliseen seksuaaliseen kasvatukseen.

    Tämä rappusten valkoiseksi maalaus oli isänmaallinen teko. Homous on kahden ihmisen välinen asia jota ei tarvitse kaikkialla toitottaa.

    Homoja pitää kunnioittaa niin kuin cp vammaisiakin. Molemmat ovat syntyperäisen dna mutaation tulosta.

    Reply
  • 10.8.2017 at 21:11
    Permalink

    Oli maalari kuka tahansa hän kääri hihansa ja nosti perseensä penkistä sen sijaan, että olisi nostattanut verenpainettaan ja pullistuttanut otsasuoniaan päivästä toiseen katsellessaan noita rivoja ja sairaita portaita, joita käyttää suurin osa ihmisistä, jotka kunnioittavat perinteisiä perhearvoja ja miehen ja naisen välistä avioliittoa.
    Se, että englantilaiseen ja ruotsalaisen läpi mädättyneen agendan mukaisesti jo lapsetkin pilataan ja kyllästetään ajatuksilla ja luonnonvastaisella hulluudella, jota tuottavat ”aikuiset” ihmiset sen sijaan kuin pitäytyisivät siinä roolissa, jonka tehtävä on suojella lapsen luonnollista, turvallista ja vakaata kehitystä kohti tasapainoista aikuisuutta antaen palikat aikanaan tehdä omat valintansa ja elämänkatsomuksensa muodostamiseksi ympäröivän maailman perusteella ja jopa ehkä säilyttäen edes joitan kotoa saatuja arvoja elämän varrelle kuitenkin arvostaen ja kunnioittaen niitä, vaikka välttämättä ei jakaisi niitä täysin yhtenevästi ymmärtäen, että ihmisyyteen kuuluu erilaisten mielipiteiden ja katsantokantojen todellinen suvaitseminen sananvapauden kannalta rikastuttavana tekijänä ihmisten välisessä kanssakäymisessä.

    Reply
  • 10.8.2017 at 21:44
    Permalink

    Seuraava maalaa mustaksi kuten yhteiskunta Suomessa ja nää maan valloittajat tai mustavalkoiseksi kuten media veikkaan muuten ettei tätä julkasta

    Reply
  • 10.8.2017 at 22:37
    Permalink

    Hieno teko tämä muka ”töhriminen” valkoiseksi. Aivan överit mittasuhteet saa tämä pride-meininki. Ketään ei häiritse homot ym, mutta pitääkö niitä revitellä kokoajan jokapaikassa…

    Reply
  • 11.8.2017 at 06:17
    Permalink

    Hyvä että maalattiin valkoisiksi, nyt ainakin näkee mihin astuu kun juoksee rappusia ylös eikä tulee oksettava olo kun värit vilkku silmissään!!!

    Reply
  • 12.8.2017 at 16:05
    Permalink

    Oikein tehty. Suvaitsevaisuus yli äyräiden kuten nykyään on tapana oksettaa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.