Järjestö: Syyrian pakolaiset palaavat koteihinsa

Syyrialaiset pakolaiset ovat palailemassa koteihinsa, kertoi International Organization for Migration (IOM). Järjestön mukaan 603 000 on palannut kotikaupunkeihinsa ja -kyliinsä Syyrian turvallisista osista, ja lähimaista, joihin sodan aikana paettiin: Turkista, Libanonista, Jordaniasta ja Irakista.

Pakolaisten palaamiseen vaikuttavat monet syyt, kuten parantunut taloudellinen tilanne ja kotipaikkakunnille jääneestä omaisuudesta huolehtiminen. Syyriassa on vielä noin 800 000 sisäistä pakolaista.

Sota Syyriassa on nyt päättymässä, kestettyään seitsemän vuotta. Puolet Syyrian 22:sta miljoonasta asukkaasta on joutunut sodan aikana olemaan paossa kotipaikaltaan. Useita satojastuhansia on menehtynyt.

Asiasta kertoi Asharq Al-Awsat .


2 thoughts on “Järjestö: Syyrian pakolaiset palaavat koteihinsa

  • 12.8.2017 at 14:56
    Permalink

    Hienoa ja kaikkea hyvää Syyrian jälleenrakennukseen. Nämä ovat todellisia pakolaisia eivätkä toiselle puolelle maailmaa lähteneitä elintasoLOISIA. Jokainen normaali ihminen, joka on ollut todellisessa hädässä haluaa aina lopulta juurilleen, omaan kotiin, omiensa pariin.

    Karjalaiset evakuoitiin oman maan sisällä talvella 1939. Omat vanhempani olivat evakkolapsia. Jatkosodan aikana päästiin takaisin kotiin ja rakennettiin pommitettu ja tuhottu kotitila uudestaan. Miehet olivat rintamalla ja naiset kyntivät pellot. Mitenköhän onnistuisi omalta ikäluokaltani?! Oman kylän kirkkomultiin siirrettiin sankarivainajia ajatuksena, että enää ei tarvitse lähteä kotoa koskaan. Toisin kävi, kun puna-armeija aloitti kesällä 1944 suurhyökkäyksen. Edessä toinen ja lopullinen evakkomatka. Vieläkin valuvat katkerat kyyneleet, kun on päästy käymään rajan taakse oman talon autioille pihoille ja pelloille. Sitä on isänmaanrakkaus!

    Reply
  • 12.8.2017 at 17:00
    Permalink

    Hmmm…. Ellei sitten petturi orpo sulje rajoja, etteivät akalta lopu tulot.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.