Yhdysvalloissa vuorostaan väkijoukkoon ajo – video

Yhdysvaltojen  Charlottesvillessä, Virginiassa tapahtui tuhoisa yliajo.

Epäilty on 20-vuotias James Alex Fields Jr Ohiosta. Yliajon motiivina toimi oikeistolaisten ja vasemmistolaisten keskinäiset riidat. Tapahtuma-aikaan oikeisto oli marssimassa Robert E. Leen haudalle ja vasemmisto estämässä marssia. Loukkaantuneita on useita, pahannäköisestä kolarista huolimatta kuolonuhreja on toistaiseksi vasta yksi 32-vuotias nainen.

Samaan aikaan kaupungin toisella laidalla tapahtui helikopterin maahansyöksy jossa kuoli 2 henkilöä. Ei ole tiedossa oliko helikopteri lentämässä yliajopaikalle.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on esittänyt suruvalittelunsa kuolleen naisen perheelle ja loukkaantuneille.

Mike Signer kaupungin pormestari on sanonut surevansa loukkaantuneiden tähden ja toivonut kaikkien menevän takaisin kotiin. Marssi alunperin johtui siitä, kun kaupunki oli määrännyt Robert Leen patsaan poistettavaksi.

Yhdysvalloissa on käynnissä samanlainen kansan kahtiajako kun euroopassakin. Trump on tähän ottanut kantaa ja sanonut, että kahtiajako on loputtava välittömästi.

Yle tietää kertoa sivuillaan, että

”Useat poliitikot ja kansalaisoikeusaktivistit ovat vedonneet kannattajiinsa vihapuheen ja rasismin tukahduttamiseksi.” Trump on saanutkin omiltaan palautetta, kun ei ole tuominnut vain toista puolta kahtiajaosta.

Trump sanoo puheessaan:

”ei ole väliä minkä värisiä olemme, minkä uskonnon edustajia, minkä puolueen edustajia, vain sillä on merkistystä, että olemme kaikki amerikkalaisia. Haluan avata tämän tapauksen ja tutkia sitä. Nähdä missä meillä menee niin vikaan, että tälläisiä tapauksia pääsee sattumaan.”

Video yliajosta:

Mielenosoituksessa vasemmisto hyökkäsi myös kuvaajan kimppuun, kerroimme tästä:

Lähde: express.co.uk, Youtube 2 videota, yle

One thought on “Yhdysvalloissa vuorostaan väkijoukkoon ajo – video

  • 14.8.2017 at 05:53
    Permalink

    Hupisaahan tässä on YLE ym. ”luotettavat”mediat suorstaan kirkuvat Trumppia vastuuseen tästäkin. Yksinkö nuo oikeistolaiset siellä ovat tapelleet, eikö tanssiin tarvita aina kaksi. Jos tilanne olisi ollut toisinpäin ”mediat” olisivat vaatineet rauhallisen vasemmiston mielenilmaisun häiriköinnistä Trummpia vastuuseen.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.